Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Joy Orbison – “pinky ring”

Het stond in de sterren geschreven dat Joy Orbison een van de meest gerespecteerde dj’s en producers van het Verenigd Koninkrijk zou worden. Dankzij nonkel Ray Keith, een van de bekendste drum-‘n-bass artiesten van de jaren negentig, maakte hij al op jonge leeftijd kennis met de Britse dj-cultuur. Een paar jaar later begon hij zelf naam te maken achter de draaitafels, en was de volgende logische stap een eerste eigen productie. In 2009 was zijn debuutsingle “Hyph Mngo” een feit, een razend succes dat hem katapulteerde naar de top van zijn niche. Over de jaren heen nam zijn geluid verschillende genre traverserende vormen aan. Hoewel zijn muziek vandaag de dag een stuk experimenteler klinkt, horen de muzieknerds onder ons er nog steeds de roots insijpelen. Na zijn felbegeerde album still slipping vol. 1 vorig jaar, volgde al redelijk snel een nieuwe single, “red velve7”. Na een paar maanden krijgt die laatste eindelijk een opvolger: “pinky ring”.

Joy is niet vies van ambient intro’s vol buitenaardse robotgeluiden, waar je van denkt: ‘Hoe heeft hij dat in godsnaam gemaakt?’. Hier komt hij echter meteen met de deur in huis vallen met een UK garage-achtige beat, vergezeld door een etherische synthesizer. De drums deden ons al vermoeden dat hij hier een subtiele ode geeft aan de inspiratiebronnen uit zijn jeugd, maar de selectie en ordening van de vocale samples geven de doorslag. Plots valt alle instrumentatie weg en wordt er plaats gemaakt voor een vervormde wobble bass, zo eentje die je op een dubstep plaat van dertig jaar geleden zou horen. We weten maar al te goed wat er gaat komen, maar zelfs met de wetenschap dat we zo dadelijk overdonderd zullen worden met een onvermijdelijke drop, blaast hij ons alsnog van onze stoel. De magie van een uitstekende productie, rijk aan textuur en gesofistikeerde sounddesign, maakt dat het nummer interessant blijft ondanks eventuele voorspelbaarheid. Na meer dan tien jaar blijft Joy Orbison ons verwennen met efficiënt dansmateriaal, en daar zijn we dankbaar voor.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dimension - "DJ Turn It Up"

Dubbel goed nieuws voor de Dimension-fans: gisteren werd hij aangekondigd als een van de eerste namen voor Crammerock en daarbovenop trakteerde de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Turno, Skepsis & Charlotte Plank - "Rave Out"

Zowel Turno en Skepsis hebben hun strepen in de bassmuziek al verdiend. Die eerste in de drum-‘n-bass, die laatste in de bassline…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Andromedik: ‘Je moet volgen naar waar je gevoel je stuurt’

Andromedik is het nieuwste snoepje van het firmament boven de Belgische drum-’n-bass-scene. Samen met vrienden Used en Primate maakt hij het genre…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.