Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Renata Zeiguer – “Picnic in the Dark”

© Josh Goleman

Renata Zeiguer is de zoveelste volbloedindieartiest die afgelopen decennium als een paddenstoel uit de grond schoot. Haar eerste album maakte ze helemaal zelf en dat kon al wat pril succes genieten. Het begint stilaan moeilijk te worden om dit soort dromerige songs als bovengemiddeld te beoordelen, maar Renata hoort er gelukkig nog bij. Haar inspiratie uit de anachronistische indietronica van Broadcast zal haar ook vast enkele nieuwe fans opleveren. “Picnic in the Dark” is al de derde single van de gelijknamige langspeler, die uitkomt op 8 april. Het label is nog steeds Northern Spy, maar voor de productie werkte ze deze keer samen met jeugdvriend Sam Griffin Owens. Op z’n minst is de albumhoes iets creatiever dan die van Old Ghost, al zijn we nog steeds geen superfan. Je kan echter niet zeggen dat ze niet haar best doet: deze maand geeft ze maar liefst 25 optredens, allemaal in de Verenigde Staten weliswaar.

In de videoclip beeldt Zeiguer haar teksten uit, want ’s nachts kan het solitaire leven al eens eenzaam zijn. Zelf noemt ze het onverlichte picknicklaken een metafoor voor ‘an in-between state of familiarity and uncertainty, like the stillness within the eye of a storm’. De speelse aanslagen van surfgitaar passen goed bij de bijna kinderlijke beeldspraak, maar de breedvoerige, doch ingetogen compositie doet al snel vermoeden dat het om een volwassen nummer gaat. De hele plaat wordt blijkbaar een openhartig gesprek met het innerlijke kind van de zangeres uit Brooklyn. Hopelijk neemt de introspectie niet te veel weg van de rock-‘n-roll, en kunnen we meer dan slaapliedjes op de plaat vinden. Een licht psychedelisch sausje van effecten en enkele accenten van strijkers en blazers (wellicht door een synthesizer) werken het gelukkig nog behoorlijk af.

Facebook / Instagram / Twitter / Website / Bandcamp

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

168 posts

About author
Alles bij elkaar en in het groot: ooit wil ik nog eens uitsluitend iemand zijn die ja zegt!
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Renata Zeiguer - "Follow Me Down"

Een artieste wiens muziek we dit jaar zeker in de gaten zullen houden, is Renata Zeiguer. In de New Yorkse scene was…
Nieuwe singles

De vijf van "Den Beir" - 105

Een nieuwe week, een nieuwe round-up van een vijftal liedjes die we verder niet besproken hebben. Een beetje te ontdekken en zeker…
LiveRecensies

Miaux + Carla Dal Forno @ Ancienne Belgique: Twee unieke muzikale werelden

Terwijl Run The Jewels in de grote drukke zaal van de AB aan het spelen was, viel er iets bijzonder te ontdekken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.