Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cal in Red – “Chalk”

Als je als enig kind opgroeide, heb je als kleine rakker waarschijnlijk wel eens aan je ouders’ mouw getrokken met de vraag: ‘wanneer krijg ik een zusje of broertje?’ Ondertussen ben je het huis uit, of zal het in elk geval niet lang meer duren, en ligt die kinderwens allang begraven in je achtertuin. Voel je je aangesproken? Opgepast! Je zou niet de eerste zijn wiens infantiele frustraties weerkeren na te luisteren naar Cal in Red, een familieproject. Broers Connor en Kendall maken sinds 2019 op sporadische basis gezellige indiepop waar de zon van gaat schijnen. Vandaag werpt al die broederlijke vreugde wederom zijn vruchten af, met hun nieuwe single “Chalk”.

We krijgen meteen de indruk dat we te maken hebben met iets kinderachtigs. De synthesizer en drumcomputer klinken eerder minimalistisch, maar we horen ook een speels deuntje, dat klinkt alsof hij met een speelgoedinstrument werd geproduceerd. De onschuld wordt deels weggespoeld met een vleugje nuance van de gitaar en bas, en verdwijnt wanneer het grootse deel van de instrumentatie plots gedempt wordt. De melodische eenvoud en de manier waarop instrumenten wegvallen of geïntroduceerd worden, doen ons denken aan Metronomy’s “The Look”. De broers laten geen steek vallen op harmonisch vlak, met de zang- en synthpartijen als uitschieters. Een gebrek aan een uniek geluid, maakt echter toch dat ze uiteindelijk oplossen in het overbevolkte muziekgenre waar ze deel van uitmaken. Maar los van het feit dat ze verre van een baken van originaliteit zijn, kunnen we niet ontkennen dat ze weer een tof nummer op tafel zetten, dat zeker het beluisteren waard is.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single runo plum - "catching a fly"

Vandaag worden we gezegend met een nieuwe gitaarheldin. Runo plum begon nog voor haar eerste release al fans binnen te rijven via…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pauwel - "Dear"

De Belgische indiepopartiest Pauwel wist ons eerder al te betoveren met singles zoals “Witches” en “Waves”. Begin 2022 stuurde de Sint-Nikelazenaar “Deer”…
LiveRecensies

boy pablo @ Kunstencentrum Vooruit (Balzaal): Wanneer de hits schaars zijn, doen charisma en humor wonderen

Als er een groep is die met volle teugen heeft geprofiteerd van het moderne tijdperk, waarin je zelfs viraal kunt gaan door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.