Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single runo plum – “catching a fly”

Vandaag worden we gezegend met een nieuwe gitaarheldin. Runo plum begon nog voor haar eerste release al fans binnen te rijven via TikTok. Toen haar eerste single “yin to yang” dan eindelijk uitkwam, was het meteen een schot in de roos. Een beter startschot voor haar prille carrière had ze zich niet kunnen inbeelden, want de indiepop hymne werd ondertussen al zo’n half miljoen keer beluisterd. Tegenwoordig verkent ze de magische wereld van de folkmuziek, en heeft ze iets weg van de akoestische versie van girl in red. Het laatste pareltje in deze saga heet “catching a fly”.

Je kent het wel, dat gebikkel in de studio dat uiteindelijk de plaat haalt. ‘Should we keep rolling?’, horen we bijvoorbeeld op het begin van “A Certain Romance” van Arctic Monkeys. Hier krijgen we simpelweg de suggestie om een strofe over te slaan, die beantwoord wordt met een gefluisterde ‘ja’. Een wijze beslissing, want het nummer haalt deels zijn charme uit het feit dat het zo kort is. We kunnen weinig vertellen over de instrumentatie, want die wordt beperkt tot een akoestische gitaar. Ondanks het minimalisme, slaagt runo er toch in om ons te ontroeren met een prachtige akkoordenprogressie en subtiele lagen samenzang. Twee minuten is meer dan genoeg tijd om ons te laten mee glijden in een melancholische roes.

Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single SOAK – “purgatory”

SOAK, oftewel de Noord-Ierse singer-songwriter Bridie Monds-Watson, lost met “purgatory” het tweede nummer dat zal verschijnen op hun toekomende album. In januari kondigde…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Cal in Red - "Chalk"

Als je als enig kind opgroeide, heb je als kleine rakker waarschijnlijk wel eens aan je ouders’ mouw getrokken met de vraag:…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pauwel - "Dear"

De Belgische indiepopartiest Pauwel wist ons eerder al te betoveren met singles zoals “Witches” en “Waves”. Begin 2022 stuurde de Sint-Nikelazenaar “Deer”…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.