Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single runo plum – “catching a fly”

Vandaag worden we gezegend met een nieuwe gitaarheldin. Runo plum begon nog voor haar eerste release al fans binnen te rijven via TikTok. Toen haar eerste single “yin to yang” dan eindelijk uitkwam, was het meteen een schot in de roos. Een beter startschot voor haar prille carrière had ze zich niet kunnen inbeelden, want de indiepop hymne werd ondertussen al zo’n half miljoen keer beluisterd. Tegenwoordig verkent ze de magische wereld van de folkmuziek, en heeft ze iets weg van de akoestische versie van girl in red. Het laatste pareltje in deze saga heet “catching a fly”.

Je kent het wel, dat gebikkel in de studio dat uiteindelijk de plaat haalt. ‘Should we keep rolling?’, horen we bijvoorbeeld op het begin van “A Certain Romance” van Arctic Monkeys. Hier krijgen we simpelweg de suggestie om een strofe over te slaan, die beantwoord wordt met een gefluisterde ‘ja’. Een wijze beslissing, want het nummer haalt deels zijn charme uit het feit dat het zo kort is. We kunnen weinig vertellen over de instrumentatie, want die wordt beperkt tot een akoestische gitaar. Ondanks het minimalisme, slaagt runo er toch in om ons te ontroeren met een prachtige akkoordenprogressie en subtiele lagen samenzang. Twee minuten is meer dan genoeg tijd om ons te laten mee glijden in een melancholische roes.

Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Kaeto - "Good Morning"

Er komt de laatste tijd behoorlijk wat muzikaal talent uit Schotland. Denk bijvoorbeeld maar aan Joesef en aan TikTok-sensatie Katie Gregson MacLeod….
InstagramLiveRecensies

Bastille @ Vorst Nationaal: Popshow volgens het boekje

Bijna tien jaar na hun doorbraak met megahit “Pompeii”, vier albums en vele festivals later, lijkt de ster van Dan Smith en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.