Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Honeyglaze – “Female Lead”

© Holly Whitaker

Voor diegenen wie de naam Honeyglaze niks doet rinkelen, voel je niet schuldig. Deze redelijk nieuwe Britse band heeft nog maar vier nummers op hun discografie staan. Maar dat maakt ze niet minder goed. Al eerder dit jaar kondigde Honeyglaze aan dat ze hun debuutalbum zouden uitgeven. En met hun nieuw nummer “Female Lead” geven ze ook meer details hierover vrij. Maar wie denkt dat dit nieuwe nummer een inleiding is naar dat zelfgetiteld album, heeft het toch wel behoorlijk mis. Het album valt niet binnen een specifiek genre, dus zal het een even grote verrassing voor ons als voor jullie zijn.

Alternatief is het eerste woord dat bij ons opkomt bij het bekijken van de videoclip. Het begin, wat zeker een derde van de volledige videoclip is, is een film gebaseerd op een romantische jaren ’50 film. Maar niet alleen voor hun film hebben ze uit een andere eeuw inspiratie gehaald, de muziek zelf is ook gebaseerd op popmuziek uit de jaren ’60. Hoewel het concept wel leuk gevonden is, doet de single ons een beetje denken aan de typische verhaallijn van een tienerfilm uit 2000 waarin het vrouwelijke hoofdpersonage vindt dat ze haar uiterlijk moet veranderen om anders te willen zijn. Misschien is dat juist de bedoeling, zeker als je kijkt naar de titel. Het is wel duidelijk dat Honeyglaze meer belang heeft gehecht aan het verhaal dan aan de muziek zelf. De zachte gitaar en drum vormen eerder een gezellige achtergrond dan een echte meerwaarde te zijn in de emotie en betekenis van de tekst. “Female Lead” is voor ons eerder een gezongen verhaal dan een nummer met een betekenis.

Om de groep echt te leren kennen, zullen we moeten wachten tot 29 april wanneer hun debuutalbum uitkomt.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Honeyglaze - "Creative Jealousy"

Het Britse label Speedy Wunderground heeft in een paar jaar tijd een echte cultstatus weten te verwerven door artiesten als black midi…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.