Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Peter Doherty & Frédéric Lo – “The Epidemiologist”

© CPU – Stijn Verbruggen

Peter Doherty is terug van weggeweest. Ditmaal wordt hij vergezeld door de Franse muzikant Frédéric Lo, vooral bekend van zijn werk met Pony Pony Run Run, Stephan Eicher, Maxime Le Forestier, Christophe Honoré en Alex Beaupain. Tijdens de lockdown gingen zij zoals menig ander artiest aan het schrijven. Eerder konden we al hun nummers “The Fantasy Life Of Poetry & Crime” en “You Can’t Keep It From Me Forever” aanhoren. Nu worden we getrakteerd op een derde single: “The Epidemiologist”. Met deze songs lijkt de frontman van The Libertines/Babyshambles ook een nieuw hoofdstuk in zijn tot dusver woelige leven open te slaan. Na het afkicken trok Doherty zich terug in het noorden van Frankrijk, waar drank en drugs plaatsmaakten voor een nieuwe begeerte: Comté-kaas.

“The Epidemiologist” begint met een pianoprelude gevolgd door het alom bekende stemgeluid van de Britse zanger. Het is aanstekelijk en fris, een combo van pop en klassiek. Het smaakt naar meer en lang zullen we hier niet op moeten wachten. Volgende week vrijdag komt het nieuwe gezamenlijke album The Fantasy Life Of Poetry & Crime uit via Doherty’s eigen label Strap Originals. Het moet de langverwachte symbiose vormen van Peters poëzie en Frédérics bekoorlijke Franse instrumentatie.

The Fantasy Life Of Poetry & Crime verschijnt op 18 maart. Wie Peter Doherty live aan het werk wil zien, kan hiervoor terecht in de Handelsbeurs in Gent op 11 mei.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Charlie Hickey - Nervous At Night (★★★★): Omringd door muzikale talenten

Slechts eenentwintig is hij, maar Charlie Hickey laat vandaag met Nervous At Night toch maar even een debuutalbum op de wereld los….
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Carthage - "Wake up"

Dat de naam Carthage ons niet zo bekend voor komt, is makkelijk te verklaren. Dit Belgische indiepopduo heeft zijn debuutsingle “Look” nog…
InstagramLiveRecensies

Peter Doherty & Frédéric Lo @ Handelsbeurs: Van meezingen naar een huwelijksaanzoek

Peter Doherty is een man die nooit ten volle uit de schijnwerpers weet te blijven, al zou hij dat soms zelf misschien…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.