Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Anna Bates – “Last Man On Earth”

Anna Bates

Anna Bates is een 21-jarige singer-songwriter uit Los Angeles, maar deels woont ze ook in Nashville waar ze songwriting studeert aan de Belmont University. In de afgelopen jaren speelde ze al meerdere shows in Nashville en Los Angeles en schreef ze al mee met verschillende artiesten. Na een tijdje geschreven te hebben voor anderen vond Anna het echter tijd voor eigen muziek. Dit deed ze in 2020, toen ze haar eerste single uitbracht. Sindsdien groeit haar fanbase stukje bij beetje, doordat ze haar muziek vooral op Instagram en TikTok deelt. Haar derde single “Holy Smokes” werd ook een flinke hype op TikTok. Dit hoorde ook het muzieklabel van onder andere Charli XCX, Christine and the Queens, Broods en Ellie Goulding. Zij waren zo enthousiast, dat ze haar meteen onder contract legden. Het eerste wapenfeit van deze samenwerking is “Last Man On Earth”. 

De kracht van Anna Bates is het schrijven van intieme folkliedjes die enorm goed blijven hangen. Ook dit doet ze op “Last Man On Earth”, dat gaat over de vernietiging van de aarde door de ogen van de zangeres. Bates neemt je mee naar een verwoestende wereld door middel van een heerlijke melodie, die aangevuld wordt door folky harmonieën. Ze schetst een wereld van isolatie in de coupletten waarin ze gek wordt van de eenzaamheid. In het refrein probeert ze dan ook een einde te maken aan het leven van de laatste persoon op aarde. “Last Man On Earth” zit uitstekend in elkaar qua opbouw. Wat folky in de coupletten, maar in de refreinen komen de ‘oeh’tjes‘ en de ‘aah’tjes‘ uit de kast en wordt het opeens een popliedje. Als daar ook nog eens een steengoede bridge bij komt, die je verschuift naar het puntje van de stoel, is het plaatje compleet. En dit alles gezongen met de kenmerkende stem van Anna Bates. Laten we hopen dat “Last Man On Earth” een enorme hit wordt, want de potentie van Anna Bates is zeker te horen. 

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

83 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.