Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willy Organ – “Vlaamse Stoverij”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nu Stromae en Charlotte Adigéry, twee iconen binnen de Belgische muziek, vandaag met nieuwe muziek naar buiten komen, kon Willy Organ vanzelfsprekend niet achterblijven. De bekendste snor van het land , na die van Balthazar Boma, heeft met Laat Ze Maar Branden immers een nieuwe plaat klaarliggen, en heeft met andere woorden materiaal genoeg om ons warm te maken. Uit dat album kregen we enkele weken geleden al het plezante “Niet Om Te Slapen” te horen, maar dat bleek slechts lauw bier in vergelijking met het nieuwe “Vlaamse Stoverij”. Wie nog geen tickets had voor de aankomende clubtour, haalt zijn bankapp best zo snel mogelijk boven, want eenmaal deze door de speakers knalt, vliegt het dak tot in het Kremlin.

Het was eigenlijk een klein wonder dat Willy Organ nog geen ode bracht aan ons nationaal culinaire hoogstandje, maar de dingen waar je wat langer op moet wachten, smaken gelukkig het best. Zo ook deze “Vlaamse Stoverij”, die er bijzonder vlotjes ingaat. Met een chaotische mix van elektronische bassen en een haast tekenfilmisch synthdeuntje wordt de boel op gang getrapt, waarna de zanger zijn licht laat schijnen op stoofvlees (of was het nu onze Vlaamse identiteit?). Alsof we een ware oorlogsleuze voorgeschoteld krijgen, vertelt Willy over zijn trots voor ‘die rasechte Vlaamse stoverij’. De single marcheert dan voort richting de Vlaamse Velden, waar de afgehakte klauwen van de Vlaamse leeuw bij het geheel worden gekegeld, samen met het kolkende bloed van de onbekende soldaat. Of het gerecht dat Willy in elkaar flanst effectief lekker is, laten we in het midden, maar met ‘een blonde pint die ons verbindt’ in de hand, is dit de ideale schijf om op los te gaan!

Op 6 mei verschijnt met Laat Ze Maar Branden het tweede album van Willy Organ. Dat wordt gevierd met een heuse Willy Organ-expo en releaseshows in Cactus Muziekcentrum (14 mei), Ancienne Belgique (24 mei), Charlatan (27 mei) en in Trix (3 juni).

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify!

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Willy Organ - "Eindeloos Nabij"

Er zijn weinig manieren om de mooiste dagen van het jaar nog wat meer op te smukken, maar Willy Organ doet toch…
LiveRecensies

Sophie Straat @ De Casino: Zangeres met een naam

Terwijl de rechts-populistische Geert Wilders de Tweede Kamerverkiezingen domineerde, blijft Sophie Straat zelfverzekerd op de barricades staan. In plaats van maatschappelijke problemen…
LiveRecensies

Backyard Festival 2023: Muzikale hittegolf

September wordt in de muziekwereld traditioneel gezien als de overgangsmaand tussen het buiten- en het binnenprogramma. De poppodiums openen weer hun deuren,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.