Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bartees Strange – “Heavy Heart”

Het gaat hard voor Bartees Strange. Bartees Leon Cox Jr., zoals de man eigenlijk echt heet, bracht eind 2020 zijn debuutalbum uit en ondanks dat hij dat nog niet uitgebreid live kon voorstellen, werd hij wel omarmd door de alternatieve muziekpers. Vorig jaar hield hij zich vooral bezig met covers uitbrengen en producen van andere artiesten, maar dit jaar komt er een tweede album van de man uit Washington D.C. Althans, dat vermoeden we, want hij mocht zonet zijn krabbel zetten bij het toonaangevende 4AD. Met “Heavy Heart” viert hij dat platencontract op een sublieme manier.

Dat de man mee mag op tour met Car Seat Headrest, kan geen verrassing zijn. De sound van zijn muziek is gelijkaardig aan die van Will Toledo. Zo begint deze “Heavy Heart” met een zacht gitaartje dat voor een emotionele sfeer zorgt, het doet ons ook wat denken aan Strand of Oaks zonder de zware vocals. Wanneer alle instrumenten daarna invallen, wordt de sound iets rijker en rammelt het langs alle kanten op een goeie manier. Er is ruimte voor rijke melodie, maar ook voor intimiteit. Vooral wanneer de song explodeert, hoor je het potentieel van deze band. De blazers zorgen voor een epische klank en we kunnen zeggen dat Bartees Strange alleen maar beter wordt.

Deze zomer kan je Bartees Strange aan het werk zien op Rock Werchter op 7 juli.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

3692 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Arsenal - "Heavy Heart" (feat. Felix Machtelinckx)

Met een show in de Lotto Arena, twee uitverkochte concerten in OLT Rivierenhof en een optreden op Werchter Boutique bleek 2022 een…
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2022

Het jaareinde komt nu echt wel in zicht, maar wij zijn nog lang niet klaar met onze eindejaarslijstjes. Nu we alle albums…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 4): Fonkelend richting ontknoping

Het lot van dag vier hing een tijd lang aan een zijden draadje, want tot gisterenmiddag bleef het onduidelijk of grote afsluiter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.