Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM – “Lost Track”

© Yana Yatsuk

De zusjes van HAIM zijn de laatste jaren nog wat stapjes hogerop geraakt op de populariteitsladder. Dat kwam niet alleen door de release van het degelijke Women In Music Pt III, maar ook door samenwerkingen met onder andere Taylor Swift, het feit dat de dames de soundtrack van de Netflix-serie The Witch Boy mochten cureren en dat Alana de hoofdrol speelde in de fantastische film Licorice Pizza. Of je het dus wilde of niet, je kon niet onder HAIM uit. Nu is het drietal alweer terug met nieuwe muziek, al is “Lost Track” helemaal niet albumgerelateerd.

De nieuwste creatie van HAIM gaat eigenlijk al een tijdje mee, maar dan in de vorm van het zinnetje ‘I’ll never get back what I lost track of’. Het raakte op de een of andere manier echter nooit op een album, maar toen de band besloot de fotoshoot met W Magazine ook een muzikale toets te geven, viel alles plots op zijn plek. Geïnspireerd door het boek Appointment in Samarra ging HAIM toen aan de slag, met “Lost Track” als eindresultaat.

Met iets meer dan twee minuten op de teller, is de single voorbij voor je het goed en wel beseft. Toch hebben we nooit echt het gevoel dat HAIM aan een verschroeiend tempo te werk gaat. Integendeel, want “Lost Track” hangt aan elkaar met een schattig riedeltje dat zomaar uit een of ander slaapliedje kon komen. Een begeleidende baslijn geeft wat meer cachet aan het geheel, maar het is toch vooral de combinatie van de schattigheid en de stemmen van de dames die de hoofdrol spelen in het nummer. Verwacht weliswaar niet dat “Lost Track” de volgende grote radiohit van HAIM wordt, maar we zien deze single wel fungeren als een fijn liedje voor op de achtergrond.

Op donderdag 30 juni staat HAIM op de Main Stage van Rock Werchter.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2107 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single HAIM - "Home"

De eerste reacties op de Barbie-film zijn alvast goed tot uitstekend, maar wij bekijken nog steeds liever de muzikale kant van de zaken….
InstagramLiveRecensies

Down The Rabbit Hole 2022 (Festivaldag 1): Een liefdevol en muzikaal weerzien

De festivalzomer is in volle gang en Down The Rabbit Hole is eindelijk begonnen. Na een regenachtige avond ging het festival vrijdag…
InstagramLiveRecensies

Rock Werchter 2022 (Festivaldag 1): Uitgeregend, maar niet uitgeteld

Het gras van de Werchterse weide was twee zomers lang groener dan ooit, maar gisteren mocht ze eindelijk weer overrompeld worden door…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.