AlbumsRecensies

Sworn Virgins – Strangers Hands (★★★½): Zwoel, dansbaar én grappig

Het zijn mooie tijden voor iedereen die iets te maken heeft met het Gentse label DEEWEE. De Dewaele broertjes lijken tegenwoordig zelfs de ideale springplank voor een grote carrière, met Charlotte Adigéry & Bolis Pupul als recentste voorbeeld. Ook de nieuwe lichting ziet er overigens veelbelovend uit. Kijk maar naar een Movulango of Asa Moto die steeds meer naambekendheid krijgen. Nu ook Soulwax komende zomer met nieuw materiaal lijkt te komen, zou je ervan uit kunnen gaan dat de agenda al overvol stond. Maar neen hoor, want Sworn Virgins brengt met Strangers Hands vandaag zijn langverwachte derde release uit onder het label.

Het Britse duo werkte een heel tijdje aan de plaat, maar het eindresultaat mag er zeker zijn. Vier nummers lang vinden ze een uitgekiende mix van disco, postpunk, funk en een beetje gekkigheid. Je zou nu kunnen denken dat na een stilte van bijna vier jaar vier nummertjes niet heel gul is, maar vergis je niet, want Strangers Hands duurt een half uur!

Het concept van Sworn Virgins is eigenlijk redelijk simpel als je naar Strangers Hands luistert: een hoekige, ietwat industriële beat, een stevig tempo en heel wat coolness. Het zijn die basisingrediënten die vier keer op een verschillende manier worden gemengd tot een uitstekende soep. Zo zakt de discobal dankzij “The Male Man” al snel naar beneden, waardoor een vrolijk deuntje zich zes minuten lang herhaalt. De Britten nestelen zich met andere woorden binnen de kortste keren in je gehoorkanalen, om daar nog lang te blijven kamperen.

Je zou kunnen denken dat zulke lange nummers op den duur saai worden, maar niets is minder waar. “Slide Little Monster” is bijvoorbeeld zo’n track die met de seconde indrukwekkender wordt, en waarin je haast permanent nieuwe dingen ontdekt. Ook het daaropvolgende “Searchin for Hiro” is zo’n nummer dat je bijna verplicht om je dansschoenen aan te trekken, want eenmaal dit in een donkere club passeert, lijkt er geen houden meer aan. Met “RWA” levert Sworn Virgins dan nog een iets zwoeler en zelfs een tikkeltje sexy nummer af, waardoor Strangers Hands een uiterst sterk visitekaartje is van het duo.

We zeiden het al eerder, maar vandaag wordt het wederom bevestigd: met Sworn Virgins heeft DEEWEE goud in handen. Nu al heel benieuwd waar dit dansbare sprookje eindigt.

Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

2049 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Soulwax @ Ancienne Belgique (AB): Schijnbaar Deewheelend

Een concert van Soulwax in de magische concertzaal die de Ancienne Belgique in Brussel blijft; dat is altijd een belevenis. Zeker als…
AlbumsRecensies

Movulango - The Irony (★★★★): Vonken groeien uit tot inferno

Exact een jaar geleden waren we laaiend enthousiast over de eerste ep van Movulango. Het nom de plume van Mozes Mosuse bleek…
LiveRecensies

Horst 2023 (Festivaldag 2): Ogen, oren en tijd tekort

Dansen kan je overal, vraag dat maar aan de bietenboeren uit Sint-Truiden. Maar dansen is nergens zo leuk als in Vilvoorde dit…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.