Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Swedish House Mafia – “Redlight” (feat. Sting)

Er zijn soms zo van die samenwerkingen die je in de verste verte niet ziet aankomen. Wel, vandaag krijgen we er nog eens zo eentje voorgeschoteld: het Zweedse dj- en producerstrio Swedish House Mafia doet het met gewezen The Police-gitarist Sting. Op z’n minst een gekke combinatie dus, maar na de collaboratie tussen Ed Sheeran en Bring Me The Horizon vorige week kijken wij van niks meer vreemd op. Na jaren stilte mag het voor de mannen van Swedish House Mafia ook gewoon eens een beetje meer zijn. Na de hitsingle “Moth To A Flame” met The Weeknd, spanden de Zweden nu dus een volgende wereldster voor hun kar.

Toch zullen we de fans van Sting meteen moeten waarschuwen, want voor wie zat te hopen op wat iconisch gitaargeweld, hebben we slecht nieuws. Meer nog, de bijdrage van de Amerikaan is eigenlijk bijzonder minimaal, gezien zijn ‘bijdrage’ eigenlijk gewoon een sample uit “Roxanne” is. De sfeer zit er weliswaar meteen in, want Swedish House Mafia laat zien waarom het tot de beste EDM-dj’s van de planeet behoort. Een donkere beat knalt je gehoorkanalen binnen, je trommelvliezen trillen haast uit je kop, en als je je ogen sluit, sta je in een zweterige club. Een ideale track om eens goed op los te gaan, al zorgt Sting wel nog voor een groots intermezzo. Dankzij de vele reverb op zijn stem kan je je dit nummer zo live voor ogen halen tijdens een of andere dj-set. Maar laat ons eerlijk zijn, of dit nu de grote Sting is, of een of andere onbekende popartiest die dit zinnetje bijdroeg, het had niet echt een verschil gemaakt.

Op zaterdag 29 oktober staat Swedish House Mafia in het Sportpaleis.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1415 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.. & Swedish House Mafia - "Turn On The Lights again.." (feat. Future)

Het is bij dj’s niet zo vaak het geval dat er een interessant concept schuilgaat in hun muziek, maar bij Fred again…..
InstagramLiveRecensies

Sting, Novastar, Mauro Pawlowski & Emmy d'Arc @ Gent Jazz: Rond de vinger van Sting gewonden

Gent Jazz probeert al sinds 2019 Sting op hun podium te krijgen en nu is dat eindelijk gelukt. Vooraleer de Brit het…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Sting – The Bridge (★★★): Veel stijlen, weinig uitschieters

Sting is een popgenie. Deze zoon van een kapster en een melkman schonk de wereld The Police, inclusief een resem tijdloze hits….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.