Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cavetown – “Fall In Love With a Girl” (feat. beabadoobee)

© Sarah Louise Bennett

Cavetown is zo’n artiest die nooit lijkt te slapen. Het lijkt zelfs alsof hij, nog voor hij een plaat uitbrengt, al met de eerste single van een volgende op de proppen komt. Op die manier heeft de 23-jarige Robin Daniel Skinner ondertussen al vier studioalbums, twee ep’s, een mixtape en een serieus handjevol singles op zijn palmares staan. Zo’n tempo kan toch niemand volhouden, denken we dan, maar de jonge Amerikaan bewijst vandaag nog maar eens het tegendeel. De afgelopen maanden dook hij de studio in met niemand minder dan beabadoobee, met het leuke “Fall In Love With a Girl” als eindresultaat.

Het gebruikelijke recept van Cavetown is doorheen de jaren duidelijk, maar op de een of andere manier verveelt de muziek van de jongeman nooit. Zijn nieuwste creatie ligt in het verlengde van zowat alles wat hij al maakte en hangt dus met andere woorden aan elkaar met een akoestische gitaar die stilletjes openbloeit. Als beabadoobee haar intrede maakt, gaat het er weliswaar wat elektronischer aan toe, waarna een stevigere gitaar voor een knal zorgt. Een soort dromerige indie-explosie, met een zweempje slaapkamerpop. “Fall In Love With a Girl” is op die manier eigenlijk exact wat je van een samenwerking tussen deze twee artiesten kon verwachten, en dat zorgt voor een fijn nummertje.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1415 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

beabadoobee - Beatopia (★★★): Opgroeien is dingen proberen en proberen en proberen

beabadoobee toont ons sinds haar zeventiende al de muziek die ze in haar Londense slaapkamer tevoorschijn tovert. Elk jaar weer verscheen er…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single beabadoobee - "Lovesong"

De Britse indierockster beabadoobee is volop bezig om haar tweede album Beatopia op te hypen. De eerste ruige single “Talk” verscheen al…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single beabadoobee - "Talk"

De Londense beabadoobee plaatste zo’n dik jaar geleden haar stempel op de muziekwereld toen ze haar debuutplaat Fake It Flowers uitbracht. Deze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.