Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bowling For Soup – “I Wanna Be Brad Pitt”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Wie Blink-182 kan smaken, raden we aan om eens terug te blikken op hun gloriejaren. Waren zij het enige poppunkgeweld met meebrullers goed voor elk feestje? Wij denken van niet. “1985”, “High School Never Ends” en hun cover van “Stacy’s Mom” zijn stuk voor stuk pronkstukken van vier losgeslagen Texanen. De leden van Bowling For Soup zijn ouder en zwaarder, maar zoals de titel van hun livealbum Older, Fatter, Still the Greatest Ever uit 2020 al deed vermoeden, nog altijd de moeite waard. Vorig jaar brachten ze hun single “Alexa Bliss” uit, een ode aan de WWE-worstelaar. Maar zingen over één tv-gezicht volstond blijkbaar niet.  

Op “I Wanna Be Brad Pitt” weet zanger Jaret Reddick heel goed wat hij wil. De titel van het nummer is anders niet helemaal eigen aan de tekst. Zoals verwacht drijft Reddick de spot met de Hollywoodster. Het aanstekelijke refrein kwam naar eigen zeggen in hem op tijdens het rijden, waarna de rest van het nummer zichzelf schreef. Anderzijds valt er naast het grappige concept weinig te zeggen over deze song. Het gitaar- en drumwerk mag er zijn, de in your face poppunkproductie is strak, en toch mag het allemaal wat minder eentonig. Desondanks bewijst Bowling For Soup dat ze na bijna dertig jaar nog altijd een glimlach op ons gezicht kunnen toveren.

“I Wanna Be Brad Pitt” is het nieuwste voorproefje van Pop Punk Snot Bread, het elfde album van Bowling For Soup en hun eerste in bijna zes jaar. Het album komt uit op 22 april. 

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

41 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Magnolia Park – “Facedown”

De nietsvermoedende naam van de band, Magnolia Park, schept de hoop dat je naar lieve melodieën zult luisteren. Niets is minder waar,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bearings – “Scenery”

Poppunk met een klein stevig randje, zo kan je het best de band Bearings omschrijven. Door hun energieke en aanstekelijke muziek hebben…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single You Me At Six – “God Bless the 90s Kids”

De Britse poprockband You Me At Six toerde de afgelopen maanden nog gretig de wereld rond, maar inmiddels dateren hun grootste hits…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.