Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BANKS – “Holding Back”

De Amerikaanse BANKS kroonde zichzelf in 2014 met haar debuut Goddess al tot hoogpriesteres van haar eigen donkere popuniversum en bleef dat sindsdien ook met evenveel sensueel gefluister doen. Opvolgers The Alter en III waren stuk voor stuk sterke albums die voorzien waren van hun eigen donkere klankritueel en die haar reputatie van alternatieve popgodin stevig kracht bijzetten. Na een lange periode van stilte, liet de Amerikaanse vorig jaar twee nieuwe nummers op ons los, die de verwachting naar een nieuw muzikaal hoofdstuk deden stijgen. De voorbije weken liet ze online zelfs nog wat extra hints achter, maar met deze release lijkt ze nu ook effectief te bevestigen dat er een nieuw album aankomt. Het nieuwe album zou Serpentina heten en verschijnt op 8 april.

Van haar vorige werk weten we dat BANKS al eens graag experimenteert. Dat doet ze niet alleen in haar alternatieve ritmes en vaak spookachtige melodieën, maar nog meer in het gebruik van haar stem. Op haar nieuwste haalt de Amerikaanse haar rauwe stem opnieuw meermaals door de digitale effectenmolen én met succes. Deze keer geen demonische poltergeistgeluiden, maar een stem uit een andere dimensie, die stevig de hoogte in gepitcht is. Het sterk bewerkte zangstuk vormt ook de basis van het refrein, waardoor het nummer meteen een hele catchy hook meekrijgt. Tussendoor krijgen we wel BANKS’ echte stem nog te horen, waarop ze zichzelf meer dan ooit van een nog rauwere en krachtigere kant laat zien. De ruwe, korrelige drumbeat zorgt daarbij voor de juiste accenten en brengt het experimentele stemgebruik verder naar een gruwelijk goed niveau. BANKS is duidelijk in haar element en houdt zich allesbehalve in. Eén ding is zeker, BANKS weet hoe ze ons warm moet maken voor haar nieuwe album.

Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Voidz - "Flexorcist"

Nu The Strokes weer even op een lager pitje staat — laten we hopen dat ze niet weer een pauze van zeven…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Eden Rain - "I Found My Brain"

Dat Leeds een muzikale broedplaats is, wist je waarschijnlijk al dankzij onder meer alt-J, Kaiser Chiefs en Yard Act. Maar ook singer-songwriter…
InstagramLiveRecensies

Son Mieux @ De Roma: Op zijn allerbest

De zevenkoppige Haagse band Son Mieux, onder leiding van frontman Camiel Meiresonne wordt met de dag populairder. Dat de groep al jaren aan…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.