Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BANKS – “Holding Back”

De Amerikaanse BANKS kroonde zichzelf in 2014 met haar debuut Goddess al tot hoogpriesteres van haar eigen donkere popuniversum en bleef dat sindsdien ook met evenveel sensueel gefluister doen. Opvolgers The Alter en III waren stuk voor stuk sterke albums die voorzien waren van hun eigen donkere klankritueel en die haar reputatie van alternatieve popgodin stevig kracht bijzetten. Na een lange periode van stilte, liet de Amerikaanse vorig jaar twee nieuwe nummers op ons los, die de verwachting naar een nieuw muzikaal hoofdstuk deden stijgen. De voorbije weken liet ze online zelfs nog wat extra hints achter, maar met deze release lijkt ze nu ook effectief te bevestigen dat er een nieuw album aankomt. Het nieuwe album zou Serpentina heten en verschijnt op 8 april.

Van haar vorige werk weten we dat BANKS al eens graag experimenteert. Dat doet ze niet alleen in haar alternatieve ritmes en vaak spookachtige melodieën, maar nog meer in het gebruik van haar stem. Op haar nieuwste haalt de Amerikaanse haar rauwe stem opnieuw meermaals door de digitale effectenmolen én met succes. Deze keer geen demonische poltergeistgeluiden, maar een stem uit een andere dimensie, die stevig de hoogte in gepitcht is. Het sterk bewerkte zangstuk vormt ook de basis van het refrein, waardoor het nummer meteen een hele catchy hook meekrijgt. Tussendoor krijgen we wel BANKS’ echte stem nog te horen, waarop ze zichzelf meer dan ooit van een nog rauwere en krachtigere kant laat zien. De ruwe, korrelige drumbeat zorgt daarbij voor de juiste accenten en brengt het experimentele stemgebruik verder naar een gruwelijk goed niveau. BANKS is duidelijk in haar element en houdt zich allesbehalve in. Eén ding is zeker, BANKS weet hoe ze ons warm moet maken voor haar nieuwe album.

Facebook / Instagram / website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

BANKS - Serpentina (★★★½) : Vervellen zoals een slang

BANKS. Een naam die voor vele Belgen wellicht nog maar weinig zegt. In Amerika krijgt de Californische zangeres, songwriter en producer echter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Isaac Dunbar - "Tainted Love"

De 19-jarige Isaac Dunbar is geen klassieke popster in wording. Geïnspireerd door de flamboyante popwereld van idool Lady Gaga, ging Dunbar zelf…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BANKS - "I Still Love You"

Er zijn mensen die hun diepste, donkerste gevoelens over hun relationele problemen en verbroken relaties het liefst zo snel mogelijk met de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.