Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Absent in Body – “Sarin”

© William Lacalmontie / Simon Kallas /Sven Harambašić

Ex-leden en huidige artiesten van Amenra, Neurosis en Sepultura in één band? Ja, dat is om van te smullen. Absent in Body debuteerde begin deze maand met een waanzinnig ruig nummer en vandaag doen ze er gewoon een schepje bovenop. We krijgen Mathieu J. Vandekerckhove, Colin H. Van Eeckhout (Amenra), Scott Kelly (Neurosis) en Iggor Cavalera (Sepultura) voor de tweede keer te horen op hun indrukwekkendst, wat alleen maar een goed voorteken is voor het komende debuutalbum.

“Sarin”, wat ook bekend is als een zenuwgas, is een slopende single van zes minuten. Minder doortastend dan “The Acres/The Ache” dat bijna negen minuten duurde, blijft dit een krachtig stukje oerdegelijke metal. Na enkele tellen ambient schiet “Sarin” beukend in gang, en het stopt niet tot het einde. In de meest onmenselijke tonen buldert Colin ‘The scream is mine. So loud / But no one came. A funeral pyre’. Het klinkt haast onverstaanbaar, maar de boodschap van Absent in Body komt maar al te duidelijk binnen. De ondergang van de mensheid is onvermijdelijk, en we hebben ze zelf teweeggebracht.

Plague God, het debuutalbum van Absent in Body, verschijnt 25 maart op Relapse Records.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

273 posts

About author
Ik vond geluk in een roze donut.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Absent in Body - Plague God (★★★★): De kudde is voltallig

Binnen het rijk der zware metalen wordt er nogal kwistig omgegaan met het woord ‘supergroep’. Nostalgie is op dat vlak een vuil…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Debuutsingle Absent in Body - "The Acres/The Ache"

Wanneer je leest dat (ex-)leden van Amenra, Sepultura en Neurosis een band vormen, dan gaan je oren zich toch iets meer spitsen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.