Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Train – “AM Gold”

© Brooke Clark

Er zijn zo van die artiesten waarbij de gedachte ‘bestaan die nog?’ meteen door je hoofd schiet wanneer je de naam hoort. Train is zonder enige twijfel het ideale voorbeeld van zo’n band. Het muzikale project van Patrick Monahan kende zijn hoogdagen vooral in de periode tussen 2000 en 2012, met wereldhits als “Hey Soul Sister”, “Drive By”, “Drops of Jupiter (Tell Me)”, “Marry Me” en nog verschillende andere bijzonder catchy popliedjes. Het moest dus eigenlijk niet echt meer voor Train, maar nu staat de band toch terug op de rails. Met AM Gold brengt het zevental voor het eerst in meer dan vijf jaar nog eens een nieuw streepje muziek op de markt, met nu al de titeltrack als eerste voorsmaakje.

Nu de band bijna zijn dertigste verjaardag viert, mogen we er dus wel van uitgaan dat de Amerikanen ondertussen wel weten hoe ze een degelijk nummer moeten maken. Of ja, dan toch binnen de perken van de Train-discografie. Dat hebben ze met “AM Gold” redelijk goed gedaan, want ook dit nummer lijkt een oorwurmpje in wording. Met een karrenvracht aan zomerse geluiden, waaronder gitaartjes, strijkers en heel wat elektronica, weet de band je bijna drie minuten bezig te houden. Je voelt wel dat het boomergehalte een stuk hoger ligt dan bij de hits van pakweg vijftien jaar geleden, maar Train is heus niet de enige band waarbij dat het geval is. Fijn voor de fans dus, maar nieuwe hartjes zullen de Amerikanen er hoogstwaarschijnlijk niet mee winnen.

AM Gold verschijnt op 20 mei.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2117 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Sophie Blair – "Are You thinking About Me"

Sophie Blair is een 22-jarige violiste uit Provo, Utah in de Verenigde Staten. De Amerikaanse debuteert met haar single “Are You Thinking…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.