Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single BODEGA – “Statuette on the Console”

© Pooneh Ghana

Nieuwe muziek van BODEGA mag eigenlijk nooit onopgemerkt voorbij gaan. Als dat toch dreigt te gebeuren, zal de band er alles aan doen om toch op te vallen. Dat gebeurt ook vandaag, want in de aanloop naar Broken Equipment lost het vijftal vandaag nog eens een nieuwe single. Of ja… eigenlijk negen nieuwe singles. De Amerikanen brachten “Statuette on the Console” namelijk in negen verschillende talen uit, waaronder het Nederlands, Frans, Duits en zelfs Grieks. Een reisje rond de wereld dus, al zal alleen de Engelstalige versie uiteindelijk op de plaat terechtkomen. Hoe dan ook rammelt BODEGA er wederom heerlijk op los.

Iets meer dan twee minuten duurt de nieuwste creatie van de band, dus veel tijd valt er niet te verliezen. Het tempo ligt meteen lekker hoog, waardoor stilstaan niet meer tot de opties behoort. BODEGA schotelt ons een plezante mix van indiegitaartjes, garage-invloeden en een fikse dosis zonneschijn voor. Live zal dit nummer ongetwijfeld ontaarden in een moshpit waar het plezier van afdruipt, want met “Statuette on the Console” heeft de band er hoogstwaarschijnlijk een anthem bij. Tegen het einde krijgen de gitaren dan ook nog even vrij spel, waardoor het feestje in een definitieve plooi valt. En nu dat alles opnieuw in een andere taal!

Broken Equipment verschijnt op 11 maart. Als alles goed gaat, stelt BODEGA dat album op 29 april voor in Trix.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

1351 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
LiveRecensies

BODEGA @ Trix (Bar): Eclectische eenvoud troef

Door verstomming worden we acuut geslagen bij het binnentreden van de Trix. Amper veertig man staat er te wachten op een van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

BODEGA - Broken Euipment (★★★): Straffe nummers in een zee van slappe koffie

BODEGA draait al een tijdje mee in het garagerockwereldje – vier jaar om precies te zijn – maar loste in al die…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bodega - "Thrown"

Hoera, verse honing van het New Yorkse punkcollectief Bodega; daar wordt een mens al eens blij van. “Thrown” is de tweede single…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.