Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sabaton – “The Unkillable Soldier”

©CPU – Stijn Verbruggen

Ondanks dat de The War to End All Wars-tournee uitgesteld is, heeft Sabaton de wind in de zeilen. Voor de 25ste verjaardag van Graspop is de Zweedse metalband de gedoodverfde vervanger van Aerosmith. De reacties op sociale media spraken boekdelen, toch is deze headlinewissel meer dan gerechtvaardigd. Wat in 2006 aandraafde als het zoveelste powermetalbandje in de Biebob te Vorselaar, verkoopt nu moeiteloos het Sportpaleis uit. Alhoewel “Ghost Division“, “Primo Victoria” en “Swedish Pagans” sinds jaar en dag vaste livetracks zijn, zijn ze op Spotify ruim voorbijgestreamd door recenter materiaal. Terwijl vorige single “Soldier of Heaven” een eresaluut is aan doodgevroren WO I-soldaten, vertelt “The Unkillable Soldier” het epos van de Belgisch-Ierse officier Sir Adrian Carton De Wiart.

Gezegend op 83-jarige leeftijd overleed De Wiart in Ierland. Dat mogen we gerust een mirakel noemen, want gedurende de oorlog verloor hij enkele vingers en zijn linkeroog. Door zijn ooglap was hij een opvallende mikschijf voor de Duitsers, maar kreeg hij in de loopgraven tonnen respect van zijn bataljon. Het opgeven van de strijd en zich aan de vijand onderwerpen, stonden niet in zijn woordenboek. Deze vechtersmentaliteit is Sabaton op het lijf geschreven. “The Unkillable Soldier” is dan ook een uptempo single vol anekdotes, die ons mee op sleeptouw neemt door De Wiarts krijgsgeschiedenis. Arras, Cambrai, Passendale,… De man overleefde quasi elke beslissende veldslag. Zijn Belgische wortels zullen de innerlijke band tussen ons land en Sabaton alleen maar versterken. Het  ‘woo hoo hoo ooh ooh ooh’-fragment’ zal dat live herhaaldelijk bevestigen.

Sabatons passage in het Sportpaleis, initieel voorzien op 24 maart, is uitgesteld naar 2023. De concrete datum, en of Lordi en The Hu de supportacts blijven, is nog niet bekend. De powermetalband sluit Graspop af op zondag 19 juni. Er zijn enkel nog dagtickets voor vrijdag beschikbaar, al is de kans groot dat er voor zondag wel wat tickets te vinden zullen zijn op Ticketswap door de headlinerswissel.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Sabaton @ Graspop Metal Meeting 2022: Kleine jongens worden groot

In de kiemen van Graspop heeft het Zweedse Sabaton zich al vanaf het debuut Primo Victoria kunnen ontwikkelen tot hoofdafsluiter. Je moet…
FeaturesFestivalnieuws

Voorbeschouwing Graspop Metal Meeting 2022: Van oude krakers naar jonge smakers

Na Core en Unwind Festival maakt België zich klaar voor een fantastische festivalzomer. Voor het stevigere werk zakken we deze week voor…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Graspop Metal Meeting 2022 maakt affiche compleet met Evil Invaders, Decapitated en meer!

Binnen iets meer dan vier weken opent Graspop Metal Meeting na twee verplichte sabatjaren eindelijk weer de poorten. De affiche van het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.