Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sabaton – “Soldier of Heaven”

© CPU – Lies Borgers

Begin december nodigde metallabel Nuclear Blast ons uit voor het internationale persevenement van The War to End All Wars, het tiende album van het Zweedse Sabaton. Meer daarover lees je op de releasedag 4 maart. Uit dat album hoorden we al het sfeervolle “Christmas Truce“. Spijtig genoeg zijn metal en innovatie zeldzaam in een zin te vermelden. Na twintig trouwe dienstjaren gaat ook Sabaton het etiket powermetal niet meer heruitvinden. Zolang de inhoud er is en de grootste zalen blijven uitverkopen, hebben we echter weinig reden tot zagen. Na het succesvolle album The Great War (2019) blijven generaal Joakim Brodén en zijn strijdmakkers ook nu hangen in de Eerste Wereldoorlog.

“Soldier of Heaven” vertelt het verhaal van de heldhaftige soldaten die in 1916 van hogerhand de Alpse grenzen moesten verdedigen. Deze missie kostte hen het leven, want door lawines raakten ze ondergesneeuwd in de Dolomieten. Tot op de dag van vandaag worden de bergtoppen van de Dolomieten ‘beschermd’ door Hongaarse, Oostenrijkse en Italiaanse frontsoldaten. Niettemin weet Sabaton dat macaber thema te verpakken tot een beklijvend anthem in wording. “Soldier of Heaven” opent met een opzwepende synthesizer, maar eenmaal Chris (ritmegitaar), Tommy (leadgitaar) en medeoprichter Pär (bas) de achtergrondvocalen voor zich nemen, voel je de energie door je lichaam stromen. De vette knipoog naar Led Zeppelin maakt de cirkel rond, waardoor de track gerust iets langer mocht duren. Live weet Sabaton daar sowieso een mouw aan te passen.

De Zweedse panzertank brengt ons op 24 maart een bezoek aan het Sportpaleis. Het podium wordt eerst verkend door Lordi en The Hu. Nuclear Blast releaset The War to End All Wars op vrijdag 4 maart.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cirith Ungol - "Velocity (S.E.P.)"

Het Amerikaanse Cirith Ungol moet een van de belangrijkste groepen met te weinig naamsbekendheid zijn. In 1981 waren ze met debuutalbum Frost…
InstagramLiveRecensies

blink-182 @ Sportpaleis: Nostalgie op een dienblad

De carrière van blink-182 gaat al mee sinds de jaren negentig en toch hadden de heren nog nooit in een Belgische concertzaal…
AlbumsFeatured albumsRecensies

U.D.O. – Touchdown (★★★½): Altijd vakkundig, zelden verrassend

Udo Dirkschneider zong zichzelf de onsterfelijkheid in op “Balls to the Wall”, de überklassieker van Accept. Al is ‘zingen’ misschien niet het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.