Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single $NOT – “Doja” (feat. A$AP Rocky)

Het aantal vastgestelde rugklachten zou binnenkort wel eens kunnen gaan pieken, en ziehier de dader. $NOTs meedogenloze trommelvliesoffensief “Doja” slaagt erin om zelfs de meest doorwinterde hiphopfanaten van hun stoel te blazen. Van de melodische en timide formule die de Amerikaanse rapvedette tot voor kort braafjes volgde, is geen spoor meer te bekennen. De zwoele gitaarriffs en jazzakkoorden die overheersten op zijn albums Beautiful Havoc en -TRAGEDY+ maken nu plaats voor twee overheersende elementen: een loeiharde bas en de klaagzang van een operazangeres, vervormd tot iets dat lijkt op de soundtrack van een horrorfilm uit de jaren zestig. Breng deze beat samen met stevige bars, die je welgeteld tien keer verzoeken om de klere te krijgen, en klaar is kees.

Dat we er wederom een nummer bijhebben dat doodleuk concertzalen binnenstebuiten kan keren, is een feit. Bovendien is niemand minder dan A$AP Rocky van de partij om wat extra saus toe te voegen. Maar hoewel $NOT een verrassende wending geeft aan zijn vroegere stijl en zeker een plekje verdient in je moshpitplaylist, brengt hij niets nieuws of verfrissends op tafel. De beat, hoe dansbaar en head bob-provocerend hij dan ook mag zijn, klinkt tegen het einde nogal repetitief en afgezaagd. De tekst neem je op zijn beurt best niet al te serieus, wat trouwens voor de meeste hiphopnummers geldt anno 2022. De gevreesde stempel ‘generiek’ is echter nog niet aan de orde. Dit voorsmaakje van zijn derde album Ethereal, dat gepland staat voor 11 februari, hint volgens ons naar een top-lp! Wie trouwens gewoon wou weten wat Doja Cat hier nu allemaal mee te maken heeft, verwijzen we vriendelijk door naar de roddelblaadjes.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single WHO SHOT SCOTT – “Demons”

Onder zijn alias WHO SHOT SCOTT staat Zaidoon Nasir garant voor alternatieve raptracks. De hiphopartiest en -producer zag het levenslicht in Irak…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single A$AP Rocky - "Same Problems?"

Het Amerikaanse woelwater A$AP Rocky is de laatste tijd heel wat broodkruimels aan het lossen in de aanloop naar zijn nieuwe album…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single El Michels Affair & Black Thought - "Grateful"

In augustus 2022 leverden producer Danger Mouse en rapper Black Thought het album Cheat Codes af, een hiphopplaat die niet schuw was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.