Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Thijs Boontjes – “Als Emmie Danst”

Thijs Boontjes

© Sanja Marusic

Thijs Boontjes werd bekend als de pianist/organist in de band van Douwe Bob en Anouk, maar sinds 2015 staat hij zelf in de schijnwerpers als soloartiest met zijn eigen Dans- en Showorkest. Thijs Boontjes maakt lichtvoetige electropop met een dikke vette knipoog naar de jaren tachtig, want hij wil eigenlijk alleen maar dansen. Dit was al te zien op meerdere festivals en poppodia in Nederland. Ook is hij een graag geziene gast bij talkshows. Thijs bracht in 2019 zijn eerste plaat Geen Achttien Meer uit maar brak pas echt door met een cover van Lionel Richie. Nu maakt de man weer een dansplaatje met zijn Dans- en Showorkest. 

“Als Emmie Danst” is de tweede single van zijn nog te verschijnen ep. Eerder kregen we al “Ambiance” te horen. Al vanaf het begin worden we getrakteerd op het orgel van Thijs en wanneer de volle band invalt, is het moeilijk om stil te zitten. In het couplet zingt hij over hoe hij op zoek is naar endorfine, ook wel het gelukshormoon genoemd. Ondersteund door de bas en drums ontmoet hij Emmie, een meisje dat alleen maar aan het dansen is. Stilstaan is dus geen optie. Wanneer het refrein er in knalt, hoor je waar Thijs zo goed in is: het schrijven van liedjes die in je hoofd kruipen. In het refrein hoor je het geluk van Emmie als ze aan het dansen is. Ze komt los van de grond van al het geluk wat ze meemaakt als ze met de voetjes van de vloer gaat. “Als Emmie Danst” swingt de pan uit. En Thijs? Die kan Emmie niet volgen. Het enige wat hij kan doen is blijven dansen. In de bridge van het nummer nemen we een kijkje in het hoofd van Emmie dat bol staat van vrolijkheid. Deze vrolijkheid wordt vast gehouden tot het einde.

Met “Als Emmie Danst” legt Thijs Boontjes de mens een belangrijke taak op: altijd blijven dansen. En wat kunnen we in deze soms ietwat donkere tijden beter gebruiken dan wat gelukshormoon om de narigheid van je af te dansen. 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

86 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.