Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lunavieja – “La Güestia”

© Uve Martínez

Zelf hadden we nooit verwacht ooit te schrijven over een psychedelische stoner- en doommetalband uit het zonnige Malaga, maar hier zijn we dan, aan het schrijven over Lunavieja. Zelf zegt het kwartet samen te zijn gekomen onder invloed van doornappel, ook wel gekend als duivelskruid, en bilzekruid. Na een korte speurtocht op Wikipediapagina’s kwamen we erachter dat beide planten voor hallucinaties en psychedelische trips kunnen zorgen. Daarnaast halen ze hun inspiratie uit hekserij, folklore, het mystieke uit de Middeleeuwen, rituelen uit verschillende culturen, enzovoort. Uniek zijn ze alvast zeker. Nieuw, dat zijn ze ook want op Spotify vonden we maar twee nummers van de Spanjaarden en de video van deze single, is hun eerste ooit.

Het nummer opent met ijzige gitaarklanken achternagezeten door een monotone basdrum. Beetje bij beetje worden we opgejaagd en na enkele klanken op de toms krijgen we uiteindelijk een mokerslag van jewelste. Een enorm brutale riff barst open en suist onze oortrommels aan gort. Terwijl de gitaren ons gehoor verder afranselen, kletteren de cimbalen alsof er een erg lokale donderstorm boven onze boxen openbarst. Vervolgens laat de zanger profestische vertellingen op ons los, het plaatje is compleet. Vijf minuten lang blijven we begeesterd aan onze speakers hangen. Het geluid van de Spanjaarden is massief, anders valt het niet te omschrijven. Voor wie nog niet verkocht is, ook de videoclip is de moeite.

FacebookInstagram / Bandcamp

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Lunavieja - Lunavieja (★★★★): Ongeziene brutaliteit

Per toeval verscheen de Spaanse doommetalband Lunavieja vorige maand op onze radar. Het viertal komt uit het zonnige Malaga en hoewel wij…
AlbumsRecensies

Dream Widow - Dream Widow (★★★½): Een vervloekt artefact

Wanneer mensen de middelbare leeftijd bereiken, gebeuren er soms vreemde dingen. Hun eerder zo duidelijke levensdoelen lijken plots futiel en ze zoeken…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Green Lung - Black Harvest (★★★★): Loodzware riffs, profetisch gezang, een melancholisch orgel, extase!

Green Lung veroverde in korte tijd een gewichtige plaats onder fans van stoner, doom, psychedelica en gelijkaardige subgenres van de metal- en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.