Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chainsmokers – “High”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De coronacrisis, uit de hand lopende spanningen tussen Rusland en Oekraïne, schokkend seksueel grensoverschrijdend gedrag binnen de mediawereld… soms is het moeilijk om positief te blijven na een halfuurtje nieuws kijken. Gelukkig is er steeds weer die zalige, warme knuffel in de vorm van muziek waar we naartoe kunnen vluchten als het allemaal even niet meer lukt. Helaas lijkt dat vandaag niet tot de mogelijkheden te behoren, want we mogen een nieuwe ramp van wereldformaat toevoegen aan bovenstaand lijstje: The Chainsmokers is terug met nieuwe muziek. Nooit zullen we vergeten hoe die gigantische menigte The Barn bestormde nadat die andere fantastische band Imagine Dragons zijn schup afkuiste op het hoofdpodium, zodat iedereen van dichtbij kon zien hoe Andrew Taggart en Alex Pall hun USB-stickje inplugden en Rock Werchter 2017 lieten dansen.

Zoals je aan de massale opkomst bij pakweg betogingen tegen de coronamaatregelen – inclusief onbegrijpelijke rellen achteraf – misschien al kon zien, lopen er op deze wereld meer mensen zonder dan met verstand rond. Dat zou misschien ook meteen een verklaring kunnen zijn waarom The Chainsmokers miljarden streams verzamelde met nummers die hersencellen doen smelten als sneeuw voor de zon. Gelukkig blijkt er toch een God te bestaan, want de schepper beschermde ons om en bij de twee jaar van nieuwe muziek van ons favoriete Amerikaanse dj-duo. Helaas blijken ook de krachten van dit almachtig figuur niet voldoende, want met “High” scheept hij ons opnieuw op met zo’n vermaledijde oorwurm.

Voor je overkookt van woede en ongeduldig naar de reactie-optie op zoek gaat (helemaal onderaan de pagina, graag gedaan), willen we graag vermelden dat The Chainsmokers zelf ook wel weet dat het niet de meest geliefde ‘band’ is. Zo kondigde het duo zijn terugkeer aan met de ironische woorden ‘Sorry, The Chainsmokers are back’, gevolgd door een video waarin de twee hun hele carrière belachelijk maakten. Het bleek slechts een doekje voor het bloeden, want slecht nieuws komt zoals je weet nooit alleen. “High” blijkt de eerste single te zijn van een nieuw album, eentje dat ze zowaar het liefst vier jaar geleden hebben gemaakt, als we de mannen mogen geloven. Hou daarbij in je achterhoofd dat we toen in het tijdperk van gedrochten als onder andere “Closer“, “Paris” en “Something Just Like This” vertoefden. En deze single zou dus beter moeten zijn. Onthoud dat.

Nadat de mannen hun laatste album de wereld instuurden, vielen ze in een zwart gat. Ze trokken richting het wondermooie Hawaï, dronken de hele dag wijn en deden paddo’s, en toen viel hen het idee van “High” te binnen. We weten niet wat jouw ervaringen zijn met ideeën die je krijgt onder invloed van drank en drugs, maar geloof ons, het zijn meestal niet de beste. Je zou dan ook denken dat dit ook voor Alex en Andrew de reden is waarom ze de bal missloegen, maar niets is minder waar. The Chainsmokers werkte maar liefst twee jaar lang aan dit 172 seconden lang durende stukje muziek, omdat het duo vond dat het de fans dat verschuldigd was.

Je zou dus verwachten dat “High” een muzikaal meesterwerk is, maar niets is minder waar. Als je ons had wijsgemaakt dat The Chainsmokers dit nummer vijf jaar geleden had uitgebracht, hadden we het ook geloofd. De track bevat namelijk alles waar we ons de afgelopen jaren zo aan ergerden op de radio. Een tekst die we al ettelijke keren hebben gehoord en een mislukte poging om à la Machine Gun Kelly poppunk in te stoppen onder een bedje van platte beats. Beats die we overigens al verschillende keren leken te horen in verschillende nummers van het duo. Na het beluisteren van “High” wordt ook duidelijk wat de dj’s gedurende die twee jaar bijschaven hebben gedaan: overproducen. En alsof dat nog niet genoeg was, slaat het nummer voor de laatste twintig(?) seconden helemaal om in een tropisch dansfeest. De enige conclusie die we dus kunnen trekken is dat The Chainsmokers terug is van weggeweest. Doe ermee wat je wil.

Op 27 april staat The Chainsmokers in Vorst Nationaal.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1966 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Chainsmokers - "Summertime Friends"

Kettingrokers sterven over het algemeen sneller dan niet-rokers. De muzikale boerenjaren van The Chainsmokers zijn dan ook wel ongeveer op een hand…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"Oude Bekenden

Nieuwe single ILLENIUM & American Teeth - "Insanity"

Velen kennen ILLENIUM van zijn stevige future bass en trapmuziek, zoals op zijn samenwerking “Takeaway” met The Chainsmokers of zijn remix van…
AlbumsFeatured albumsRecensies

DAAN - The Ride (★★★): Eén Daan, vele gezichten

Dat Daan Stuyven een artiest is die moeilijk stil kan zitten, is algemeen geweten. De man achter groepen als Citizen Kane, Running…

3 Comments

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.