Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall – “Story of the Century”

Ty Segall is een man die al meer dan twintig albums uitbracht, maar iets wat hij nog niet deed was een soundtrack maken voor een film. Daar komt nu verandering in want voor de film Whirlybird verzorgde hij de muziek. De film is een documentaire over twee journalisten die in helikopters verslag uitbrengen van nieuwsfeiten en daarbij soms gekke taferelen meemaken in de zoektocht naar ‘breaking news’. De film verscheen al in de zomer van vorig jaar, maar de soundtrack komt pas op 22 februari uit. Vandaag horen we met “Story of the Century” een eerste single.

De single is meteen iets wat we zelden of nooit hoorden bij Ty Segall: een volledig instrumentaal nummer. Muzikaal hoor je wel meteen de invloeden van Ty Segall’s recente werk door opvallende percussie en een soort van dreigend geluid, maar verder dan dat gaat het allemaal niet. Het lijkt erop dat zijn gitaar even op stal bleef staan en hij vooral de drums inspeelde om zo voor een speciaal gevoel te zorgen. Hier en daar duiken wat vreemde synths op en zo zorgt Ty Segall voor een uniek sfeertje, eentje die je wel binnen zijn context van de documentaire zult moeten plaatsen.

Op 22 februari verschijnt Whirlybird: An Original Motion Picture Soundtrack

3589 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall - "Eggman"

Waar hij vroeger niet schroomde om jaarlijks drie studioalbums uit te brengen, leek muzikale duizendpoot Ty Segall het de laatste tijd iets…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Upchuck - "Freedoom"

Vorig jaar waren we ferm onder de indruk van het debuut van Upchuck. De band uit Atlanta maakte toen furore met debuutalbum…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall - "Void"

In een chaotische wereld van luide gitaren en versterkers die op het maximum staan, is Ty Segall als een opgeschud blikje frisdrank;…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.