Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall – “Story of the Century”

Ty Segall is een man die al meer dan twintig albums uitbracht, maar iets wat hij nog niet deed was een soundtrack maken voor een film. Daar komt nu verandering in want voor de film Whirlybird verzorgde hij de muziek. De film is een documentaire over twee journalisten die in helikopters verslag uitbrengen van nieuwsfeiten en daarbij soms gekke taferelen meemaken in de zoektocht naar ‘breaking news’. De film verscheen al in de zomer van vorig jaar, maar de soundtrack komt pas op 22 februari uit. Vandaag horen we met “Story of the Century” een eerste single.

De single is meteen iets wat we zelden of nooit hoorden bij Ty Segall: een volledig instrumentaal nummer. Muzikaal hoor je wel meteen de invloeden van Ty Segall’s recente werk door opvallende percussie en een soort van dreigend geluid, maar verder dan dat gaat het allemaal niet. Het lijkt erop dat zijn gitaar even op stal bleef staan en hij vooral de drums inspeelde om zo voor een speciaal gevoel te zorgen. Hier en daar duiken wat vreemde synths op en zo zorgt Ty Segall voor een uniek sfeertje, eentje die je wel binnen zijn context van de documentaire zult moeten plaatsen.

Op 22 februari verschijnt Whirlybird: An Original Motion Picture Soundtrack

3366 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall - "Saturday Pt. 2"

Het jaar dat Ty Segall niet met nieuwe muziek komt, zal het jaar zijn dat hij sterft, vermoeden we. Als hij niet…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ty Segall - "Hello, Hi"

Voor Ty Segall zijn doen was het afgelopen jaar een kalme periode. Eerder dit jaar verscheen een soundtrack bij een documentaire die eigenlijk…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2021

2021 was wederom niet het makkelijkste jaar uit ons bestaan, maar de constante bleef gelukkig wel dat er ook in coronatijden heel…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.