Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Thus Owls – “I Forget What I Remembered”

©Tim Georgeson

Thus Owls, opgericht in Stockholm en gevestigd in Montreal, is het creatieve project van Erika en Simon Angell. Hun nieuwe single “I Forget What I Remembered” is het tweede nummer dat, samen met het eerder uitgebrachte “Bleeding”, zal verschijnen op hun vijfde album Who Would Hold You If the Sky Betrayed Us? Het doel van dat album, dat uitkomt op 4 maart 2022, is om een opzienbarende muzikale taal uit te vinden – een taal die de roots van het duo in jazz en improvisatie weerspiegelt. 

“I Forget What I Remembered” is expansief, gedurfd en prachtig. Het nummer is volgens Thus Owls een liefdesverklaring. Het is het eerste moment na het ontwaken in de ochtend. Het is een poging om dankbaarheid uit te drukken vanuit deze serene en dromerige ruimte, zwevend tussen fysieke en spirituele aanwezigheid, waar het niet-weten het meest redelijke is. “I Forget What I Remembered” combineert laagdrempelige jazzklanken, die tot stand komen door saxofoon en drums, met de zachte stem van Erika Angell en vormt hiermee een droom van een levendig, met elkaar verweven geluid. Het nummer is doordrenkt van gevoelens van kwetsbaarheid en openheid, waardoor onbevangen muziek ontstaat, geïnspireerd door artiesten als Pharoah Sanders. 

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tom Skinner - "The Journey"

Toen jazzgroep Sons of Kemet uit elkaar ging in 2022, was het niet meteen duidelijk wat de toekomst voor drummer Tom Skinner…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Theon Cross - "Wings"

Als we aan Londense jazz denken, dan denken we aan Theon Cross. Naast lid van Sons Of Kemet is hij op zich…
AlbumsRecensies

LũpḁGangGang - Urban Detox (★★★½): Jonge wolven met grootse plannen

Vooraleer er nog maar sprake was van LũpḁGangGang speelden Anton, Miel, Lena en Rob samen in een coverband, waarin ze de funk en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.