Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Purple Disco Machine & Sophie and the Giants – “In the Dark”

Maandenlang kampeerde “Hypnotized” – de vorige samenwerking van deze twee artiesten – wereldwijd in de hitlijsten. Het nummer was een muzikaal lichtpuntje in tijden van corona en legde beide artiesten geen windeieren. Vorig najaar liet Purple Disco Machine zijn eerste discolangspeler Exotica los op de wereld, waarbij hij vakkundig gebruik maakte van interessante samenwerkingen om zijn discohits tot een hoger niveau te tillen. Sophie and the Giants bracht op haar beurt ook verschillende singles uit afgelopen jaar, maar geen enkele kon zo bekoren als haar samenwerking met PDM. Redenen genoeg om de handen opnieuw in elkaar te slaan en op zoek te gaan naar een waardige opvolger van hun grote hit.

‘Never change a winning team’ luidt het aloude cliché binnen de sportwereld en het lijkt alsof beide artiesten dit gezegde nu ook willen importeren in de muziekscene. Verrassen doen ze in ieder geval allerminst. De typische discobeats van Purple Disco Machine vormen de eenvoudige intro, waarna Sophie haar zoetgevooisd stemmetje eroverheen drapeert. Het catchy refrein zie je van ver aankomen, maar desondanks nestelt het zich al snel in je hoofd voor de rest van de dag. De lyrics over een verloren liefde zijn ook niet bijster origineel, maar wel zodanig geschreven dat je ze vlug meelipt na enkele luisterbeurten. “In the Dark” is opnieuw een fijne samenwerking tussen deze artiesten, maar klopt net iets minder kwaliteitsvol af als hun voorganger.

FacebookInstagramTwitterWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single JELTE - "Can't U Feel It"

JELTE is een Nederlandse songwriter en multi-instrumentalist die een hedendaags geluid wist te maken met invloeden uit de jaren 80, funk en…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Lucius - "Next to Normal"

Onder de naam Lucius brengen de Amerikaanse Jess Wolfe en Holly Laessig fijne popliedjes. De folkpopsound op hun debuutalbum werd warm onthaald,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single L'Eclair - "Timbacrack"

L’Eclair is een zeskoppige band uit Zwitserland. Ondanks hun grote ledental zit er niet één zanger bij. De muziek die ze maken…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.