Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Purple Disco Machine & Sophie and the Giants – “In the Dark”

Maandenlang kampeerde “Hypnotized” – de vorige samenwerking van deze twee artiesten – wereldwijd in de hitlijsten. Het nummer was een muzikaal lichtpuntje in tijden van corona en legde beide artiesten geen windeieren. Vorig najaar liet Purple Disco Machine zijn eerste discolangspeler Exotica los op de wereld, waarbij hij vakkundig gebruik maakte van interessante samenwerkingen om zijn discohits tot een hoger niveau te tillen. Sophie and the Giants bracht op haar beurt ook verschillende singles uit afgelopen jaar, maar geen enkele kon zo bekoren als haar samenwerking met PDM. Redenen genoeg om de handen opnieuw in elkaar te slaan en op zoek te gaan naar een waardige opvolger van hun grote hit.

‘Never change a winning team’ luidt het aloude cliché binnen de sportwereld en het lijkt alsof beide artiesten dit gezegde nu ook willen importeren in de muziekscene. Verrassen doen ze in ieder geval allerminst. De typische discobeats van Purple Disco Machine vormen de eenvoudige intro, waarna Sophie haar zoetgevooisd stemmetje eroverheen drapeert. Het catchy refrein zie je van ver aankomen, maar desondanks nestelt het zich al snel in je hoofd voor de rest van de dag. De lyrics over een verloren liefde zijn ook niet bijster origineel, maar wel zodanig geschreven dat je ze vlug meelipt na enkele luisterbeurten. “In the Dark” is opnieuw een fijne samenwerking tussen deze artiesten, maar klopt net iets minder kwaliteitsvol af als hun voorganger.

FacebookInstagramTwitterWebsite

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jake Shears – “Too Much Music”

De titel “Too Much Music” doet vermoeden dan Jake Shears het even gehad heeft met muziek, maar het tegenovergestelde is waar: op…
AlbumsRecensies

SG Lewis - AudioLust & HigherLove (★★★½): Twee gezichten

SG Lewis is begin 2023 al geen onbekende meer in de elektronische, synthpop sferen. De Britse songwriter, dj en producer is 28…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Axelle - "Candy Crush"

De afgelopen week werd zeer duidelijk dat de wereld zich zoetjes aan weer mag opmaken voor de talloze zwoele, zomerse dagen die…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.