Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ho99o9 – “BATTERY NOT INCLUDED”

©CPU – Chris Stessens

Cyberpunkers Ho99o9 komen weer uit hun nest gekropen met een vuistslag van jewelste. Het Amerikaanse drietal uit Newark heeft de afgelopen tien jaar een fameuze livereputatie opgebouwd en laat overal waar ze komen een spoor van vernieling na. Toch is het alweer een tijdje geleden dat het trio met de Blurr-mixtape een laatste muzikaal project uitbracht. Hun debuutplaat American States of Horror viert dit jaar zelfs al zijn vijfjarig bestaan, hoog tijd voor een opvolger dus. Veel details over de nieuwe Ho99o9-plaat zijn er nog niet, maar met “BATTERY NOT INCLUDED” krijgen we wel al een eerste voorsmaakje te horen.

Voor “BATTERY NOT INCLUDED” dook Ho99o9 de studio in met blink-182-drummer en manusje-van-alles Travis Barker met een overweldigende eerste single als resultaat. Het nummer is een mokerslag van jewelste waar chaos en frustraties resulteren in een overrompelend geheel waar drums, gitaren, beats en schreeuwende vocals weinig aan de verbeelding overlaten. Halfweg valt “BATTERY NOT INCLUDED” wel even stil, maar dat is duidelijk een bewuste keuze om finaal nog eens flink te kunnen uithalen. Met een venijnig einde laat Ho99o9 weer een spoor van vernieling achter en doet op die manier uitkijken naar het nieuwe album.

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

2038 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Jera on Air voegt vierde festivaldag toe met onder andere The Prodigy en Enter Shikari

Als een donderslag bij heldere hemel: zo voegde Jera on Air vandaag uit het niets een vierde dag toe aan zijn festival….
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2022 (Festivaldag 4): En op het einde wint de groove

Het is een cliché, maar de laatste dag van een festival is altijd wat lastiger. Zeker op Pukkelpop waar we 260 artiesten…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Daði Freyr, Bizkit Park en acht andere nieuwe namen voor Pukkelpop 2022!

Er is goed nieuws en er is slecht nieuws voor Pukkelpop. Het slechte nieuws is dat er weer heel wat bands verstek…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.