Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hatchie – “Quicksand”

©Lissyelle

De carrièrestart van de Australische Harriette Pilbeam, kortweg Hatchie, was er eentje aan turbosnelheid. De 25-jarige zangeres dropte in 2018 een eerste single op de nationale radio, die vervolgens razendsnel werd opgepikt en haar op een pak beloftevolle festivalpodia duwde. Van een vliegende start gesproken. Ook debuut Sugar & Spice uit 2018 en volwaardige eerste plaat Keepsake deden al snel uitschijnen dat Hatchie wel eens groot zou kunnen worden. Vandaag stelt de Australische haar nieuwste single “Quicksand” voor, de tweede worp van haar tweede studioalbum Giving the World Away dat we op 22 april mogen verwachten. 

“Quicksand” werd meegeschreven door Dan Nigro, de producer en songwriter die Olivia Rodrigo met “drivers license” het afgelopen jaar de mediagekte in slingerde. Toegegeven, met die informatie in het achterhoofd, gingen onze verwachtingen meteen de hoogte in. Gelukkig weet Hatchie die ook vanaf het begin waar te maken. De bijna kerkelijke begintonen van “Quicksand” houden ergens het midden tussen de eerste nummers van Lana del Rey en de weemoedige Twin Peaks-begintune, al krijgen ze hier nog een extra nostalgische eighties reverbfilter over zich heen gegooid. Die nostalgische sfeer zet zich ook magistraal verder in de instrumentatie en de dromerige popmelodie, waarbij heel wat andere invloeden en artiesten ons tegelijk te binnen schieten. Toch zorgt Hatchie ook meteen voor het moderne indiepopgevoel met haar lichte vocals en sterke teksten die in het catchy refrein pas echt hun grote ontlading vinden. Hatchie zingt op “Quicksand” vol overtuiging de grote onzekerheid van zich af en laat ons mee wegdromen in haar nostalgische fantasie. 

“Quicksand” is alvast een fijn ritje in Hatchies neonverlichte popuniversum en doet uitkijken naar de release van de volledige tweede plaat op 22 april. Wij kopen alvast met plezier ons ticket voor de volledige rondrit.

Facebook / Website

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lana Del Rey - "Did you know that there's a tunnel under Ocean Blvd"

Lana Del Rey was plots de naam die op iedereens lippen lag toen ze met “Video Games” snel de wereld veroverde. De…
AlbumsRecensies

Cornelia Murr – Corridor (★★★): Het had wat meer mogen zijn

Toen de Britse singer-songwriter Cornelia Murr in 2018 haar debuutplaat Lake Tear of the Clouds uitbracht, slaagde ze er niet meteen in…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Taylor Swift - Midnights (★★★): Op zoek naar de veelzijdigheid van de nacht

Taylor Swift. Je kent ze wel. Ook als je haar muziek niet kent, dan ken je ze. De afgelopen tien jaar was…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.