Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single caroline – “Good morning (red)”

Als je nog nooit van de band caroline gehoord hebt, ben je wellicht niet alleen. Daar zal ongetwijfeld snel verandering in komen. Het achtkoppige ensemble uit de Britse hoofdstad werd onlangs genoemd als een van de honderd artiesten om naar uit te kijken in 2022 door NME. Met cello’s, violen, blazers en warme gitaren maken ze folkachtige postrock met flarden improvisatie in hun mix. Denk maar aan een mengelmoes van de laatste werken van Talk Talk, American Football en Bon Iver.

Op 25 februari komt hun gelijknamige debuutplaat uit. Hiervan hebben we al enkele prachtige voorsmaakjes gekregen en deze nieuwe single, “Good morning (red)”, hoeft zeker niet onder te doen. Meteen worden we verwelkomd door een set wondermooie, melodische strijkers. Er wordt opgebouwd tot een dromerig middenstuk waar koorzang centraal staat. In het tweede deel van het nummer is het muzikale landschap wat dunner bezaaid. Enkel de bas en een heel minimalistische drum houden het nummer vast, terwijl schijnbaar geïmproviseerde samples van violen en krakende vloeren de leegtes hier en daar opvullen. De hele track voelt aan als een adembenemende zonsopgang op een wolkenloze winterdag.

Wie caroline live wil zien, kan nog tickets kopen voor hun show in de Botanique op 27 april. Caroline’s debuutalbum caroline verschijnt op 25 februari via Rough Trade.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2022FeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2022

Het jaar loopt langzaam maar zeker op z’n eind. Naar goede gewoonte word je dan gebombardeerd door lijstjes met eindejaarsoverzichten en dit…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Caroline Romano - "Me After September"

Nashville behoort tot de echte wereldsteden op vlak van muziek en is de uitvalsbasis van Caroline Romano. Vijf jaar geleden debuteerde ze…
LiveRecensies

caroline @ Les Nuits Botanique (Grand Salon Museum): Ingetogen grandeur

Les Nuits Botanique begon er op 27 april 2022 eindelijk aan met een knal. Op die dag was er voor het eerst,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.