AlbumsRecensies

Fit For An Autopsy – Oh What the Future Holds (★★★★): Een baksteen in je gezicht

Fit

De geniale producer Will Putney is geen vreemde in de metalwereld. Thy Art is Murder, Norma Jean, Knocked Loose, Gojira en Every Time I Die zijn slechts enkele van de bands waarmee hij de studio deelde. Naast zijn werk als producer en geluidsingenieur, is hij ook gitarist in zijn eigen deathcoreband, Fit For An Autopsy. Het is intussen drie jaar geleden dat deze heren ons het brutale, meeslepende The Sea of Tragic Beasts brachten. Nu zijn ze terug met het discutabele hoogtepunt van hun carrière, Oh What the Future Holds. Een album met opnieuw een feilloze productie. Het brengt ons een zwartgallige kijk op de wereld en het onrecht waarmee de samenleving dagelijks in contact komt.

Het eerste nummer, “Oh What the Future Holds”, start met een trage intro, vergezeld van een subtiele piano. Hierdoor word je zachtjes meegenomen in een onheilspellende mindset. Eenmaal het nummer ontploft op klassieke deathcorewijze, ben je officieel in het album gezogen. “Pandora” bouwt verder op deze explosie met de enorm brutale vocalen van Joe Badolato en twee breakdowns die aankomen als een baksteen in je gezicht.

“Far from Heaven” nam zowel in de groovy gitaar als in de klare vocalen inspiratie van Gojira.  Dankzij de extreem getalenteerde muzikanten van Fit For An Autopsy is dit de perfecte afwisseling in het album. Zo zorgen de Amerikanen ervoor dat je aandacht niet afdwaalt. Het nummer schetst de klassenstrijd en probeert een aanstekelijke woede tegenover de regerende elite over te brengen.

Iets later horen we “Two Towers”. Opnieuw verassen de heren ons met heldere vocalen die ons doen denken aan Chino Moreno. Will Putney vertelde dat dit het eerste nummer is uit hun zes albums waar ze een verhaal vertellen. Hoewel vooral het enorm strakke gitaarwerk het doet voor ons, dat ons even meeneemt naar deze andere wereld.

Het album komt tot zijn einde met het sublieme “The Man That I Was Not”. Met zowel tedere, melodieuze als furieuze, apocalyptische elementen laten de New Jerseyans zeven minuten voorbij vliegen. Het nummer eindigt met drones en intense baslijnen, waardoor je na het luisteren puur ontzag bent ingeboezemd.

Oh What the Future Holds is gemaakt door een band aan het hoogtepunt van hun carrière. Met een album stampvol strakke drumfills, beestachtige vocalen, speelse riffs en massieve breakdowns toont Fit For An Autopsy ons opnieuw waarom ze bij de deathcoregrootheden horen. Op 5 mei staan ze op de planken in de Trix in Antwerpen samen met Enterprise Earth, Une Misère, Sentinels en Great American Ghost. Een avond om niet te missen dus.

Facebook / Instagram Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

50 posts

About author
West-Vlaamse liefhebber van de zwaardere genres!
Articles
Related posts
LiveRecensies

Doodseskader @ Kunstencentrum VIERNULVIER (Balzaal): Gruwelijk imponerend

Tim De Gieter en Sigfried Burroughs hebben intussen al enkele projecten op hun naam staan (Amenra, Every Stranger Looks Like You, Kapitan…
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2023

Het oog wil ook wat, dat geldt zelfs in de auditieve wereld van de muziek. Albums terugbrengen naar hun artwork is de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.