Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gjon’s Tears – “Silhouette”

Voor vele fans van Eurovision staan de laatste minuten van de finale van 2021 nog fris in het geheugen. Aan de linkerzijde van het scherm een Italiaans viertal, en aan de rechterzijde een jonge Zwitserse knaap. Die laatste veroverde de welverdiende derde plaats op het podium in Rotterdam, de beste score voor Zwitserland sinds 1993. Gjon Muharremaj of Gjon’s Tears, vernoemd naar zijn grootvader, startte zijn muzikale carrière tijdens de Franse versie van The Voice. Vorig jaar mocht hij met zijn nummer “Tout l’Univers” Zwitserland vertegenwoordigen op Eurovision 2021. Het aantal artiesten waar we na de wedstrijd nog iets van horen is meestal op een hand te tellen, Gjon’s Tears is daar eentje van.

Dat de jonge artiest een loepzuivere stem heeft, konden we eerder al aanhoren. Op zijn nieuwste single “Silhouette” wijkt hij dan ook niet van zijn gebruikelijk repertoire af; een emotionele Franstalige ballade waarin hij hoogtes en laagtes verkent. “Silhouette” begint op een rustige manier. Vergezeld door zijn piano en ingetogen stemgeluid loodst Gjon’s Tears ons naar het moment waar alle registers geopend worden en het nummer beladen wordt met verschillende instrumenten. Ook deze keer ontkomen we niet aan het enorme stembereik van de artiest. Of het nummer in de top drie van Eurovision zou belanden is niet zeker, maar het is in ieder geval een waardige opvolger.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify!

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Sofía Valdés - "Silhouette"

We zijn hier bij Dansende Beren al sinds debuutsingle “Little Did I Know” fan van Sofía Valdés. De jonge Panamese zangeres heeft sindsdien…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grace Carter - "Silhouette"

Popsterretjes zijn er momenteel a volonté, maar als ze hetzelfde talent als Grace Carter hebben, kunnen we er enorm van genieten. De…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.