Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Rolo Tomassi – “Closer”

Al sinds 2005 zit Rolo Tomassi uit Sheffield muziek te maken. De groep brengt een mix van post-hardcore en progressieve rock waarbij je een mengelmoes aan stijlen kan verwachten. Op 4 februari verschijnt hun nieuwste plaat Where Myth Becomes Memory, die de opvolger wordt van de kritisch geprezen Time Will Die and Love Will Bury It. Daaruit kregen we met “Cloaked” en vooral “Drip” al twee erg stevige voorsmaakjes. Met “Closer” toont de band dat ze ook uit een ander vaatje kunnen tappen.

Een zachte, mysterieuze intro zou bij Rolo Tomassi kunnen betekenen dat niet veel later alles openbreekt, maar bij “Closer” is dat nooit het geval. De band brengt deze song uit als single om aan te tonen dat er op de nieuwe plaat ook wat lichte, zachte momenten te vinden zullen zijn en als ze allemaal de schoonheid van “Closer” bevatten, zullen we ons hartje kunnen ophalen. De sound doet bij momenten wat denken aan The World Is a Beautiful Place and I Am No Longer Afraid to Die, door de emotionele kracht die in de opbouw zit en de mannelijke vocals die naarmate de song vordert naar voor komen. We horen in iets meer dan vijf minuten prachtige opbouw, met een natuurlijke epische climax en een hoopvolle sound van een band die duidelijk meer is dan enkel screams en heftig gitaarwerk.

Facebook / Twitter / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

3590 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 2): Kokend bloed

De tweede dag van Pukkelpop stond volledig in het teken van Billie Eilish als headliner op de Main Stage. De zangeres blijft…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Bou - "Closer" (feat. Slay)

Als een van de hotste drum-‘n-bassacts van het laatste jaar weet Bou muziekbommetje na muziekbommetje te droppen. Recht uit Manchester voorziet de…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop vult affiche aan met Osees, You Me At Six, The Aces, Mother Mother en meer!

Je moet jezelf altijd blijven overtreffen, moeten ze bij Pukkelpop gedacht hebben. Vorige week dropte het festival maar liefst zeventien nieuwe namen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.