Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Methyl Ethel & Stella Donnelly – “Proof”

© Xan Thorrhoae

Het nieuwe jaar is nog maar net begonnen en de West-Australische alt-popgroep Methyl Ethel heeft alweer een nieuw nummer uitgebracht. Na “Neon Cheap” en “Matters”, beide verschenen in 2021, is “Proof” nu het derde nummer dat op hun nieuwe album Are you haunted? zal verschijnen. Dit vierde album van Methyl Ethel is het eerste album dat zal verschijnen via hun nieuwe label, genaamd Future Classic. Op het nieuwe album, dat uitkomt op 18 februari, zullen in totaal negen tracks staan, waarvan er dus drie gekend zijn.

Voor het eerst in hun muzikale carrière heeft Methyl Ethel een extra zangeres ingeschakeld. Toch is het geen complete verrassing. De mede West-Australische zangeres Stella Donnelly is namelijk eenmalig gitarist geweest van de groep. De samenwerking met Donnelly voelt heel natuurlijk aan. Het nummer zelf klinkt eerder als een vloeiende conversatie tussen Donnelly en Webb. Het is een speciale single maar daarom niet minder goed. De frontman, Jake Webb, heeft zelf meegedeeld dat het een nummer over waarheid en films is. Niet alleen in hun tekst zit die boodschap verwerkt, ook de door Webb geregisseerde video symboliseert waarheid. Hij heeft zijn inspiratie gehaald uit Duitse, expressionistische films alsook de symboliek van het zwart-wit denken.

“Proof” is een geslaagde samenwerking tussen de West-Australische artiesten Stella Donnelly en Methyl Ethel. Nu is het enkel hoopvol wachten wat hun nieuwe album op 18 februari nog meer gaat brengen.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Rolling Blackouts Coastal Fever @ Botanique (Orangerie): Onbezorgd gitaarplezier

De voorbije weken werden we om de oren geslagen met festivalprikkels en dat zal er de komende weken niet minder op worden….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Pavlove - "Savages"

De groep hield een crowdfunding-campagne om hun album te realiseren. Ze kregen de steun van vele bekende gezichten waaronder Herman Brusselmans, Yannuck…
LiveRecensies

Stella Donnelly @ Botanique: Scherpzinnige levensvreugde

Relatieperikelen en hun ups en downs, rassenongelijkheid, seksueel misbruik… Stella Donnelly heeft op één ep en evenveel langspelers al heel wat thema’s…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.