Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Katie Tupper – “Danny”

© Thomas Van Der Zaag

Wie zich graag laat verleiden door de betere neo-soul, r&b en lichte indiefolk is bij Katie Tupper aan het juiste adres. De jonge Canadese roert die genres namelijk met gemak om tot haar eigen kalmerende klankmix. Vorig jaar loste ze haar debuutsingle “Live Inside“, die in première ging bij Apple Music-anker Zane Lowe en die haar vervolgens terecht lanceerde als een artieste om in de gaten te houden. Ook opvolger “How Can I Get Your Love?” bevestigde met gemak haar soulvolle talent.

Met de nieuwste en derde single “Danny” zet Tupper haar debuutparcours succesvol verder. De single begint heel jazzy en lieflijk met laidback drums en subtiele xylofoontwinkelingen. Met Tuppers fluwelen stem erbij op de achtergrond, denken we spontaan aan de betoverende warmte van Sade. Het nummer laat zich vanaf het begin bijna omschrijven als de soundtrack van een ideale dagdroom. Wie verder kijkt dan die soulvolle twinkelingen, merkt al snel dat het om schone schijn gaat. “Danny” is dan ook geen ode aan de liefde, maar wel aan de twijfels en de realisaties die een vergane liefde achterlaat. Zo beschrijft Tupper onder andere hoe ze nu pas wordt geconfronteerd met gewoontes die ze nu opeens moet afleren en hoe ze zichzelf eigenlijk geen eigen houding meer weet te geven. De mix van oprechte twijfel, een niet zo verdoken bitterheid en de warme soulgloed in stem en melodie maken van “Danny” een interessante en aangename single, waarmee Tupper de aandacht nog meer naar zich toe trekt.

Katie Tuppers debuut-ep Towards the End staat gepland voor 18 februari.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Tenfold – “The Outcome”

De Amsterdamse zangeres Tenfold geeft met haar folksongs perspectief op de wereld weer. Dat doet ze opnieuw in haar nieuwe single “The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.