Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Tenfold – “The Outcome”

De Amsterdamse zangeres Tenfold geeft met haar folksongs perspectief op de wereld weer. Dat doet ze opnieuw in haar nieuwe single “The Outcome”, die het debuutalbum Reply To All op 19 februari zal vervolledigen. De naam van het album is niet vergezocht. Tenfold creëert namelijk een antwoord op bestaande werken van onder andere Bon Iver, The Tallest Man on Earth en zelfs op de musical Grease.

In tegenstelling tot het vorige nummer “Danny”, is haar nieuwe single trager en melancholischer. Tenfold’s zachte stem in “The Outcome” doet je tot rust komen en de lyrics geven je zelfvertrouwen een enorme boost.Tussen de frisse gitaarklanken door, zorgt de synthesizer voor een melancholische ondertoon, terwijl de hoge klarinettonen zorgen voor een gevoel van overwinning en zorgeloosheid. In de minimalistische clip van “The Outcome” gemaakt door Marije Seijn en Annie van Noortwijk focust Tenfold vooral op de natuur, want de video speelt zich af aan de zee. De zangeres gebruikt spiegels in de clip, wat zorgt voor een futuristisch effect.

Op voorhand van het schrijven van dit nummer dacht ik veel na over het feit dat we in het leven eigenlijk alleen controle kunnen hebben op onze inzet, daar waar de uitkomst toch vaak een verrassing blijft. Zo probeer(de) ik in mijn leven vaak zaken te controleren om een negatieve uitkomst te voorkomen. Echter blijkt elke uitkomst – negatief op positief – dragelijker te zijn zonder de drang om deze te willen controleren. De song is een note to self in retrospect op een voorbijgaande relatie, maar ook een les voor de tijd waarin we nu leven. We konden een mondiale crisis niet voorkomen, maar we kunnen wél ons beste beentje voort blijven zetten zonder te veel van het eindresultaat te verwachten.

Het lijkt alsof Tenfold van niets spijt heeft in haar nieuwe single. Wij hebben alvast geen spijt dat we haar nieuwe single beluisterden. We kunnen de outcome niet voorspellen, maar we weten wel dat het debuutalbum Reply To All een mooi begin zal zijn voor 2021. Op 19 februari speelt de Amsterdamse haar albumreleaseshow in Cinetol in Amsterdam, een maand later op So What! op 5 maar in Gouda.

Facebook

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Katie Tupper - "Danny"

Wie zich graag laat verleiden door de betere neo-soul, r&b en lichte indiefolk is bij Katie Tupper aan het juiste adres. De…

1 Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.