Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Christian Lee Hutson – “Rubberneckers”

© Jacob Boll

Het is absoluut geen schande mocht de naam ‘Christian Lee Hutson’ nog geen enkel belletje doen rinkelen. Toch is de kans groot dat je de laatste jaren al muziek hoorde waar de singer-songwriter uit Los Angeles met zijn handen aanzat. Zo producete hij nummers voor Better Oblivion Community Center en boygenius. De muziek die Christian Lee Hutson onder zijn eigen naam uitbrengt, is niet zo verschillend. Rustige indienummers krijgen een laagje melancholie en bieden een momentje van rust. Op debuutplaat Beginners leidde dat tot enkele pareltjes, maar ook tot enkele nummers die in het achtergrondgeluid verzonken.

De eerste seconden van “Rubberneckers” zetten ons met een beat op het verkeerde been. Wat volgt is wel degelijk een openbloeiend nummer in dezelfde geest van zijn muzikale vrienden. Christian Lee Hutson toont zijn evolutie als artiest wel in erg melodieuze refreinen waarin drums een zekere snelheid voorzien. Naar het einde van het nummer schuurt een elektrische gitaar zelfs een eindje weg. Wie goed luistert, hoort trouwens Phoebe Bridgers de achtergrondzang voor haar rekening nemen. Christian Lee Hutson bevestigt zijn progressie met een sterk melodieus nummer waar alles op de juiste plek valt. Het is duidelijk dat deze nieuwste stap eerder in de categorie ‘parel’, dan in de categorie ‘achtergrondmuziek’ valt.

Quitters komt op 1 april uit op Anti-.

FacebookInstagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
FeaturesInterviewsUitgelicht

Interview Bear's Den: 'Het laatste wat we willen, is muziek op automatische piloot uitbrengen'

Bear’s Den zit aan het einde van een drukke periode. In 2022 brachten ze hun goed ontvangen vierde langspeler Blue Hours uit,…
AlbumsRecensies

boygenius - the rest (★★★): Een zeer smakelijk tafelrestje

De heilige drievuldigheid uit indieland, genaamd boygenius, weet dit jaar van geen ophouden. Nadat de band met the record een van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.