Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single William Ryan Key – “Brighton”

© Acacia Evans

Toen in 2017 Yellowcard het einde aankondigde van hun twintigjarige carrière maakte zanger Ryan Key al snel duidelijk dat we nog van hem gingen horen. Hij hield woord en een paar maanden later stond hij al in KAVKA op de Oudaan in Antwerpen als voorprogramma van Normandie. Aangezien hij nog niet echt de tijd had gekregen om aan nieuwe muziek te werken, kregen we vooral Yellowcard-nummers voorgeschoteld in een semi-akoestische versie voorzien van enkele ambient beats eronder.

Het was een voorsmaakje van wat we konden verwachten in de toekomst nu hij eindelijk uit het keurslijf van Yellowcard was getreden. Toch kregen we eerst nog twee volledig akoestische ep’s die toch wel enorm deden denken aan zijn eerder werk. Op veilig spelen zou je kunnen zeggen en de fans tevreden houden aangezien de aangekondigde stap toch wel vrij groot was zo bleek. Fast forward drie jaar later en we krijgen na “Face in the Frame” met “Brighton” een tweede single op ons bord die de nieuwe richting bevestigt. Eindelijk durft Key zijn muzikaal ei te leggen en zijn liefde voor ambient muziek volledig te omarmen. Deze “Brighton” klinkt als een toegankelijke ambient pop song waarvan de kenmerkende zanglijnen en stemgeluid van William Ryan Key komen bovendrijven, overgoten met een saus van lo-fi beats en synths. Of hij de Yellowcard-fans gaat kunnen overtuigen, durven we te betwijfelen, maar wij zijn alvast blij dat hij na jaren aarzelen toch probeert nieuwe muzikale paden te bewandelen.

Everything Except Desire ep komt uit op 11 februari en bevat vijf nummers waarvan we eerder “Face in the Frame” al te horen kregen.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

When We Were Young 2023 Las Vegas: Voor altijd jong

When We Were Young lijkt bijna op een bijeenkomst van de Verenigde Naties, maar dan voor poppunkbands; alle invloedrijke grootheden zijn vertegenwoordigd….
AlbumsRecensies

Yellowcard - Childhood Eyes (★★★½): Zelfbewust met één voet in het heden en de andere in het verleden

Alsof je een oude vriend tegen het lijf loopt die je dacht nooit meer te zien, brengen reünies een vloedgolf van herinneringen…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Yellowcard - "Childhood Eyes"

De heren van Yellowcard moeten hebben gedacht: ‘Alles komt terug.’ Ze hadden niet verwacht dat ze al zo snel, amper zes jaar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.