Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Widowspeak – “Everything Is Simple”

© Alexa Viscius

Anderhalf jaar na hun vorige album, Plum, verrast Widowspeak ons met de aankondiging van een zesde langspeler, The Jacket. Doorheen de jaren ontwikkelde het Amerikaanse duo, bestaande uit Molly Hamilton en Robert Earl Thomas, een dromerig folkgeluid, geschikt voor eenzame momenten bij de open haard. Op Plum begeleidde dit zachte geluid ons in serieuzere vragen over leven, dood en de arbeid die we daartussenin verrichten. Op basis van deze eerste vooruitgeschoven single lijkt Widowspeak verder te borduren op die weg.

“Everything Is Simple” wisselt haar americanagitaren af met de zweverige zang van Molly Hamilton, die begeleid wordt door bezwerend pianowerk. Muzikaal ligt het nummer dus in lijn met eerder werk en voelt het wat braaf aan. Tekstueel reflecteert de band echter over hoe onschuldig een nieuw verhaal of een nieuwe liefde aanvoelt, maar hoe die eenvoud nooit vol te houden is. Daarbij bekent het duo dat het als muzikant makkelijk is om een publiek aangepaste waarheden voor te schotelen.

Met “Everything Is Simple” slaat Widowspeak geen onverwachte, uitdagende paden in. De vertrouwde weg levert echter een aangenaam nummer op dat niet misstaat binnen het oeuvre van de band.

Op 11 maart verschijnt het zesde album The Jacket op Captured Tracks.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

GracieHorse - L.A. Shit (★★★½): Een absurde, country-kosmische mix

‘I drive fast cars and I eat fast foods. I contain multitudes.’ De Bandcamp-introductie van GracieHorse is een illustratieve binnenkomer van een…
LiveRecensies

Widowspeak @ Botanique (Rotonde): Exuberant in intimiteit

Widowspeak is een Amerikaanse band die al sinds 2010 bezig is met het maken van mooie muziek. De laatste keer dat de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.