Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North – “Shotgun”

©Robin Bøe

Niks fijners dan het jaar afsluiten met muziek toch? Noorse popprinses Anna of the North voegt de daad bij het woord en voorziet ons van een warme eindejaarsafsluiter met “Shotgun”. Het nummer is geen volledig origineel werk van de Noorse, maar wel een aangepaste cover van haar Noorse landgenoot Tix, die Noorwegen dit jaar ook op het Eurovisiesongfestival mocht vertegenwoordigen. Anna neemt in haar thuisland namelijk deel aan het programma ‘Hver gang vi møtes’ (‘Every Time We Meet’), een feelgood reality-programma à la Liefde voor Muziek (Vlaanderen) en Beste Zangers (in Nederland) waar een groep binnenlandse artiesten samen op reis vertrekt en daar covers brengt van elkaars bekendste nummers.

Toch is Anna’s versie meer dan een gewone Tix cover. Ze slaagt er bijzonder goed in om de speelse rap en de ‘fuck it’-boodschap van het origineel een eigenzinnige draai te geven met een aangepaste boodschap, die ook meer in lijn ligt met haar eigen stijl. Ze ruilt in de eerste plaats haar kenmerkende popsynths eerder in voor een akoestische begeleiding waar vooral haar stem en de boodschap van het nummer de aandacht opeisen. Waar het origineel volledig in het teken staat van zorgeloos feesten met vrienden en groots uitpakken, draait Anna het geheel om naar een boodschap van nostalgische melancholie en troostende eenzaamheid. De stemmen van het kinderkoor die er bij de tweede strofe bijkomen zetten het melancholische gevoel nog meer in de verf. Het nummer mag dan een zogenaamde cover zijn, Anna heeft er wel overtuigend haar eigen, aangepaste versie van weten te maken.

Anna of the North weet ons dit jaar op de valreep nog te verrassen met een troostende popcover, gemaakt om over een knetterend kampvuur de marshmallows goudbruin te draaien en met een mok dampende Glühwein in de hand nog een laatste keer terug te blikken op het afgelopen jaar.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

 

 

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Try My Best"

We zijn wellicht niet de enige die bij de naam Anna of the North meteen iemand voor onze ogen hebben met een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Anna of the North - "Swirl"

Sommige artiesten lijken nooit echt vanonder de radar te komen, maar dat heeft uiteindelijk ook wel z’n charmes. Vraag dat maar aan…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Anna of the North - Crazy Life (★★★): Elf toffe popsongs

Het is niet meer dan logisch dat een artiest in zijn of haar thuisland net dat tikkeltje populairder is dan buiten de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.