Nieuwe singles

Nieuwe single Secondhand Saints – “Dead Man’s Switch”

Secondhand Saints is een gloednieuwe metalcoreband uit Sint-Niklaas. Het idee om een nieuwe band op te richten ontstond in 2020 en in de zomer van dit jaar releaseten ze alvast een eerste single “Shattered Floors“. Meteen een zwaar visitekaartje, en amper een maand na deze debuutsingle volgde nummer twee: “Dying Breath“. Met deze opvolger benaderen ze de stijl waarnaar ze streven: harde gitaren en stevige roars, afgewisseld met harmonieus gezang in een melodramatische sfeer. Deze jongens zijn niet over één nacht ijs gegaan, want naast het muzikale aspect, is de visuele aankleding minstens even belangrijk. Zo ontwierpen ze alvast een eigen logo en voorzien ze telkens ook een videoclip en mooie visual bij elke single. Meteen een indicatie dat Secondhand Saints niet zomaar tweedehands zijn, maar effectief en origineel.

Met hun derde release “Dead Man’s Switch” gaat dit zestal uit het Waasland volop door op hun elan. Onder impuls van een zachte piano wordt het nummer door lead vocalist Jelle Gysels welluidend opgebouwd… tot het zaakje gewoon ontploft. We krijgen zware Parkway Drive-vibes en de roars vermengen zich feilloos tussen de snoeiharde gitaren en de subtiele piano. Nadat halfweg even een (verdiende) adempauze volgt, ontbindt vocalist Laszlo Lobelle weer zijn duivel. Wanneer de gitaren zelfs even sludgy worden kan er hier en daar een headbangske vanaf. “Dead Man’s Switch” toont bij deze aan dat Parkway Drive niet alleen in Byron Bay ligt, maar ook ergens langs een verlaten treinspoor in Sint-Niklaas. Bekijk ook zeker de bijhorende muziekclip die ze samen met regisseur Emiel Van Roy overigens helemaal zelf in elkaar boksten. Letterlijk.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

60 posts

About author
Kind van de jaren '80 en '90 en daar ook een beetje blijven hangen...
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bleed From Within – “Flesh And Stone”

Wie de laatste jaren het metalcorelandschap wat in de gaten hield, heeft gegarandeerd al de naam Bleed From Within horen vallen. In…
InstagramLiveRecensies

Electric Callboy @ Trix: Extravagante en omarmende kracht

Electric Callboy (voorheen Eskimo Callboy) verraste in 2020 de metalwereld met hitsingle “Hypa Hypa”. Sindsdien kunnen we niet om de Duitse heren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single While She Sleeps – “EYE TO EYE”

De Britten van While She Sleeps zijn al jaren een van de vaste waarden in het metalcorelandschap. Vorig jaar nog brachten ze…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.