Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Filthy Vince – “Captain Pickle”

Wat is vuil, aanstekelijk, rond maart 2020 vertrokken in België en vooralsnog niet in te tomen? Deze keer is het antwoord niet ‘corona’, want we hebben het over de drie olijke mannen van Filthy Vince. Vorig jaar brachten de stonerrock-en-aanverwantenliefhebbers uit Ekeren hun eerste en gelijknamige ep uit. Stevige nummers bevestigden toen de leuze ‘hoe vettiger hoe prettiger’ en met “Captain Pickle” krijgen we daar nu een opvolger van in dezelfde woelige en gitaarminnende lijn.

Na ‘Pickle Rick’ is er nu ‘Pickle Vince’. Het is niet enkel de onverklaarbare augurkobsessie die ze gemeenschappelijk hebben. Beiden vertonen ook een aanzienlijk gebrek aan sérieux, dat nochtans opvallend nauwgezet wordt uitgewerkt. Doorgedreven dwaasheid werkt, en zo werd nieuwe single “Captain Pickle” een riffrijke koortsdroom die naar een schadelijk volume snakt. Augurken snackend toont Filthy Vince het risico van een schijnbaar onschuldig spelletje Jenga in hun videoclip. Gelukkig is het enkel de Jengatoren die genadeloos in elkaar stuikt, want muzikaal blijft “Captain Pickle” over heel de lijn overeind. Opnieuw doet Filthy Vince verlangen naar bier in plastic bekers, plakkerige vloeren en het gezamenlijk meeschreeuwen van riffs en teksten, blijkbaar zelfs als die over augurken gaan. Get schwifty met “Captain Pickle”.

Facebook Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Filthy Vince - Filthy Vince (★★★½): Hoe vettiger hoe prettiger

Ondanks dat we door het coronavirus allemaal terecht een stuk voorzichtiger en misschien ook hygiënischer geworden zijn, maken we voor Filthy Vince…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Filthy Vince - "Rabbit Style"

Het valt te betwisten of we in deze tijden nood hebben aan een extra portie vuiligheid, maar voor Filthy Vince zetten we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.