Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Filthy Vince – “Rabbit Style”

Het valt te betwisten of we in deze tijden nood hebben aan een extra portie vuiligheid, maar voor Filthy Vince zetten we de Dettol maar al te graag klaar. Filthy Vince zijn drie mannen – geen van hen met de naam Vince – uit Ekeren, die zichzelf beschrijven als alternative gar(b)age synthstonerrock en op basis van hun allereerste single lijkt die beschrijving er los op. Draai de volumeknop richting maximum, was je pollekes en leef je uit op “Rabbit Style”.

We willen niet weten op wat voor raar konijn Filthy Vince zich gebaseerd heeft voor “Rabbit Style”, want het is een heel ander paar mouwen dan wat je zou verwachten van een huppelende pluchebol. Het drietal begint eraan met hun elektronisch element, maar al snel gooien ze hun gitaargeweld in de strijd, opgevolgd door een rauw stemgeluid dat ons vooral in de schreeuwende regionen weet te bekoren. Voor een debuutsingle is dit zeker geen doordeweekse kost; hun “Rabbit Style” met of zonder pruimen smaakt ons ten zeerste. Onder de leuze ‘hoe vettiger hoe prettiger’ sleurt Filthy Vince ons door hun vunzigheid. We zijn benieuwd wat voor smerigheden deze Kempenaren nog allemaal achter de hand hebben.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Filthy Vince - "Captain Pickle"

Wat is vuil, aanstekelijk, rond maart 2020 vertrokken in België en vooralsnog niet in te tomen? Deze keer is het antwoord niet…
AlbumsRecensies

Filthy Vince - Filthy Vince (★★★½): Hoe vettiger hoe prettiger

Ondanks dat we door het coronavirus allemaal terecht een stuk voorzichtiger en misschien ook hygiënischer geworden zijn, maken we voor Filthy Vince…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.