Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Napalm Death – “Narcissus”

© CPU – Joost Van Hoey

Fuzzy gitaren, politieke teksten en een wereldrecord voor het kortste nummer ooit. Napalm Death heeft het allemaal. Deze Britse band wordt genoemd als de pionier van grindcore, een gruwelijke mix van thrash metal en hardcore punk. Sinds hun debuut uit 1987 hebben ze veel geëxperimenteerd met verschillende stijlen uit de kolossale metalwereld, maar zoals zoveel gitaartitanen grijpt Napalm Death de laatste jaren terug naar vroeger. Ze hebben met hun markante stijl dan ook een ijzersterke reputatie opgebouwd. Op 11 februari lost de band hun zeventiende album. Of ze na al die studiosessies nog altijd presteren, kunnen we vandaag al voor een stuk concluderen.

“Narcissus” is het furieuze openingsnummer van Napalm Deaths volgende plaat. De ruige basintro neemt ons terug mee naar de glorietijd van het grindcoregenre. Nadat de oorlogskreet van Barney Greenway ook zijn intrede maakt, komen de drums en gitaren de boel op stelten zetten. De productie is zo frappant dat we niet eens merken dat we al een minuutlang naar dezelfde twee riffs luisteren. Even later schakelt de band een versnelling hoger, wat resulteert in nog meer chaos. Tijdens dit stuk komen enkele blast beats aan bod en die zijn natuurlijk altijd welkom. Ondanks de leuke wendingen kent de single een abrupt einde. Daar is niets mis mee, want Napalm Death is punk in hart en nieren.

Facebook / Instagram / Twitter

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify

40 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
LiveRecensies

Soul Glo @ Trix (Club): Posers aan de deur gezet

Blaffende honden bijten niet, wordt wel eens gezegd. Soul Glo schijnt dat plat gezegde te ontwijken, want het Amerikaans kwartet bracht met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cold Brats - "Cli-Check-Mate"

Punk is helemaal terug, en we krijgen er maar niet genoeg van! De mannen van Cold Brats omarmen de punk(mentaliteit) en steken…
InstagramLiveRecensies

Primavera Sound Barcelona 2022 (Weekend 1): Emotionele rollercoaster

Zoals bij ieder festival deze zomer was het ook bij Primavera Sound twee jaar geleden dat ze nog eens van jetje konden…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.