Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bon Iver – “Second Nature”

© Andres Iglesias

Wie had ooit gedacht dat we Bon Iver, Ariana Grande en Kid Cudi in dezelfde zin zouden vernoemen? Wel, dankzij de nieuwe Netflix-film Don’t Look Up kan het vanaf vandaag. De drie artiesten maken namelijk allemaal deel uit van die soundtrack. “Just Look Up”, de samenwerking tussen Ariana en Kid Cudi, kregen we vorige week al te horen, en nu komt daar dus “Second Nature” bij. De film is vanaf vandaag te zien in de betere bioscoop, dus krijgen we nu ook de volledige soundtrack te horen. Dat betekent bijgevolg dat de single helaas geen nieuw voorsmaakje is van het mythische vijfde Bon Iver seizoen, maar dat hoeft daarom niet te betekenen dat Justin Vernon er niet zijn gebruikelijke magie in kan verwerken.

Bon Iver weet ons wederom een kleine vier minuten mee te nemen in zijn eigen wonderlijke wereld, waardoor je als het ware meteen vergeet dat het hier om de soundtrack van een film draait. Het nummer komt idyllisch op gang met een akoestische gitaar die meteen wordt bijgestaan door heel wat herkenbare elektronische extraatjes. Vernons stem klinkt warm als een kampvuur in de sneeuw, zeker als er uit het voorafgaande geluid telkens iets nieuws bloeit. Op die manier ontplooit “Second Nature” zich voortdurend, doordat er steeds weer nieuwe elementen aan het nummer worden toegevoegd. Dat zorgt er bijgevolg voor dat de single lekker groots eindigt en kippenvel permanent om de hoek loert. Een eigen single of niet, bij Bon Iver zal de vraag nooit zijn of het een goed nummer is, maar hoe goed het nummer is.

De show van Bon Iver in het Sportpaleis werd verplaatst naar 3 november 2022. Tickets zijn nog steeds te koopDon’t Look Up speelt vanaf vandaag in de bioscoop. Vanaf 24 december kan je de film streamen via Netflix.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

1313 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Lucius - Second Nature (★★★): Bitterzoet afscheid van de dansvloer

De voorzichtige folkpopliedjes waarmee Jess Wolfe en Holly Laessig, oftewel Lucius, aan het begin van hun carrière ten strijde trokken, maakten inmiddels…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Ethan Gruska & Bon Iver - "So Unimportant"

We kunnen niet veel positiefs zeggen over de coronacrisis, behalve dat veel artiesten het de perfecte gelegenheid vonden om hun creatieve horizonten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single S. Carey - "Break Me Open"

Sean Carey kennen we vooral als de drummer van Bon Iver, maar ook onder eigen naam maakt de beste man bijzonder fijne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.