Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Première: Nieuwe single Cloudsurfers – “Yaggerdang”

De Nederlandse garagerockband Cloudsurfers laat na negen maanden nog eens wat nieuw studiomateriaal op de wereld los. Nochtans brachten ze begin dit jaar hun debuutalbum Don’t Know What Hit Me uit, maar nu komt de groep dus al af met een nieuwe sterke single, “Yaggerdang”. In de tussentijd is er veel gebeurd voor onze noorderburen. Ze tourden doorheen heel Nederland en stopten zo onder andere op festivals als Left of the Dial, Sniester en Valkhof. Daarnaast speelden ze ook als voorprogramma van de opkomende Engelse garagepunkband Bad Nerves. En als dat nog niet genoeg was, hebben ze er een extra drummer (Nanne Hatzman) bijgenomen en stonden ze zelfs op de affiche van het afgelaste Eurosonic Noorderslag, dat normaal in januari ging doorgaan. We kunnen dus wel concluderen dat het zaakje hard gaat voor het vijftal.

Wat begint als een rustig, opbouwend nummer met een schattige ‘oeeee’-samenzang, verandert als snel in een groots spektakel, waarin we om de zoveel tijd extra uitvoerende elementen te horen krijgen. De lekker rammende riffs en galmende drums vallen daarbij perfect op hun plaats en zorgen er zelfs mee voor dat “Yaggerdang” interessant blijft. Voor verveling is er echt geen plaats tijdens de energierijke drie minuten, want naast de gepaste variatie kunnen we ook lachen met de schreeuwende songtekst die over de frustraties van het nuchtere leven gaat. “Yaggerdang” brengt daarnaast ook een sfeer met zich mee die we graag willen uittesten op een liveconcert van het vijftal. We zouden dan ook niets liever doen dan op dit moment een moshpit te starten op deze fantastische nieuwe parel van de band.

Cloudsurfers heeft ons opnieuw aangenaam verrast met een opzwepend nummer dat ons maar niet loslaat en dat op een heel andere manier dan ze eerder al hebben gedaan. Bij deze single hoort natuurlijk ook een videoclip, al vinden we deze net iets te chaotisch en iets te min bij de geweldige muziek passen. De clip zit vol met leuke visuals, die toch net dat tikkeltje te overwelvend binnenkomen, waardoor het zijn doel mist. Vanaf morgen vind je het nummer ook op de andere streamingsdiensten.

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Black Keys - Dropout Boogie (★★★½): Fris, frivool en ook wat stoffig

Er zijn zo van die groepen die synoniem zijn met degelijkheid en waarvan je bij elke nieuwe release op voorhand weet wat…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Stucker - "Exhale"

Leuven is een garagerockband rijker: Stucker. Een groep van vijf jonge gasten die naar eigen zeggen de wereld wil opvullen met energie…
AlbumsRecensies

Mattiel - Georgia Gothic (★★★½): Duivels divers

De uit Atlanta afkomstige singer-songwriter Mattiel Brown laat samen met haar goede vriend en producer Jonah Swilley al enkele jaren bijzonder fijne…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.