Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Superchunk – “Endless Summer”

© Brett Villena

Een single uitbrengen aan het begin van de winter met de titel “Endless Summer” getuigt van een soort positiviteit waar wij enkel vrolijk van kunnen worden. Superchunk timmert al sinds 1989 aan de weg en ook al kwam de grote doorbraak er nooit, de band is toch een gevestigde waarde in de indierock wereld. Zoals zovele bands had het viertal tijd teveel tijdens de lockdown en werd hun twaalfde langspeler geschreven en opgenomen.

Vanaf de eerste noot is de toon gezet en voel je de zon op je gezicht en word je naar de zomer gekatapulteerd. De fans van de jaren 90 gaan zich alvast kunnen verwarmen, want ze slagen er perfect in om de nineties vibe levende te houden in deze song. Deze eerste single van het aankomende album Wild Loneliness, dat de angst voor klimaatcrisis omzet in een zeer aanstekelijk powerpopnummer, is met samenzang van Norman Blake en Raymond McGinley van Teenage Fanclub. ‘”Endless Summer” is geschreven op nieuwjaarsdag 2020, die ongebruikelijk warm was hier in North Carolina’, zegt frontman Mac McCaughan. De heren van Teenage Fanclub zijn trouwens niet de enigen die de revue passeren op het nieuwe album. Sharon Van Etten, Mike Mills van R.E.M. en Owen Pallet leveren allen een bijdrage.

Deze “Endless Summer” doet ons alvast tussen alle kerstsingles door verlangen naar warmere tijden. Wild Loneliness verschijnt op 25 februari via Merge.

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Teenage Fanclub - Nothing Lasts Forever (★★★½): Een bedachtzame reflectie op tijdloze klanken

In een wereld waarin muzikale trends komen en gaan als de wind, blijft Teenage Fanclub een baken van tijdloosheid en muzikale geleerdheid….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Teenage Fanclub - "Foreign Land"

Teenage Fanclub, de Schotse indierockband die al decennia lang muzikale juweeltjes aflevert, behoeft eigenlijk geen introductie meer. Hun tijdloze single “The Concept”…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Phantom Booth - "The World Outside My Door"

Pssst. Je hebt het niet van ons, maar dit bandje zou zomaar aan het begin van iets moois kunnen staan. Niet dat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.