Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bully – “Just For Love”

Voor we Alicia Bognanno leerden kennen als de frontvrouw van Bully, liep ze stage in de studio van legendarische producer Steve Albini. Daar werkte ze als audio-ingenieur. Tijdens een bezoek aan een andere studio liep ze Stewart Copeland tegen het lijf. En nee, we hebben het niet over de  gelijknamige drummer van The Police. Bognanno nam snel enkele nummers op voor Copeland. Hij stuurde ze vervolgens door naar twee ervaren muzikanten uit de buurt. Het viertal boekte meteen een aantal shows en in 2015 losten ze Feels Like, hun beloftevol debuut. Zes jaar later wordt Bully plots het soloproject van Bognanno. Ze bracht in haar eentje SUGAREGG uit en werkte intussen aan een single die de fans nooit te horen kregen, tot vandaag.

“Just For Love” is Bully’s meest joviaal klinkende nummer in jaren. Dit in tegenstelling tot hun ruige, veelgeprezen versie van Nirvana’s “About A Girl” uit 2020. Desondanks behandelt Bognanno zoals gewoonlijk een ingewikkeld thema. Ze leeft al lang met een bipolaire stoornis. Haar depressieve episodes uit ze voor een stuk op deze single. Op muzikaal vlak is “Just For Love” in elk opzicht een product van Sub Pop Records. Zachte vocals, drums en gitaar in de verzen om vervolgens een bocht van 180 graden te maken in het refrein. Hoewel haar stem overtuigend klinkt, mag Bognanno haar stemvolume hier en daar wel wat opkrikken. De geslaagde dynamiek van het lied hebben we deels te danken aan co-producent John Congleton.

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

42 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Alice Phoebe Lou – "Lose My Head"

Enorm bekend in ons belgenlandje is ze nog niet, maar de Zuid-Afrikaanse Alice Phoebe Lou bracht net een pareltje van een single…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Mygun - “Space Hotel”

Grunge uit Brugge, zoiets kan je niet verzinnen. Alleen daarom al hebben we het voor Mygun. We vonden hun ep Dry Season…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Bully - Lucky For You (★★★½): Met één voet in het heden, met de andere in de jaren negentig

Het voortdurende gevoel van nostalgie naar de jaren negentig lijkt eindeloos. Bands als Momma en Softcult zijn maar enkelen die meedingen naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.