Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Bully – “Just For Love”

Voor we Alicia Bognanno leerden kennen als de frontvrouw van Bully, liep ze stage in de studio van legendarische producer Steve Albini. Daar werkte ze als audio-ingenieur. Tijdens een bezoek aan een andere studio liep ze Stewart Copeland tegen het lijf. En nee, we hebben het niet over de  gelijknamige drummer van The Police. Bognanno nam snel enkele nummers op voor Copeland. Hij stuurde ze vervolgens door naar twee ervaren muzikanten uit de buurt. Het viertal boekte meteen een aantal shows en in 2015 losten ze Feels Like, hun beloftevol debuut. Zes jaar later wordt Bully plots het soloproject van Bognanno. Ze bracht in haar eentje SUGAREGG uit en werkte intussen aan een single die de fans nooit te horen kregen, tot vandaag.

“Just For Love” is Bully’s meest joviaal klinkende nummer in jaren. Dit in tegenstelling tot hun ruige, veelgeprezen versie van Nirvana’s “About A Girl” uit 2020. Desondanks behandelt Bognanno zoals gewoonlijk een ingewikkeld thema. Ze leeft al lang met een bipolaire stoornis. Haar depressieve episodes uit ze voor een stuk op deze single. Op muzikaal vlak is “Just For Love” in elk opzicht een product van Sub Pop Records. Zachte vocals, drums en gitaar in de verzen om vervolgens een bocht van 180 graden te maken in het refrein. Hoewel haar stem overtuigend klinkt, mag Bognanno haar stemvolume hier en daar wel wat opkrikken. De geslaagde dynamiek van het lied hebben we deels te danken aan co-producent John Congleton.

Facebook / Instagram / Website 

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

40 posts

About author
Donda > CLB
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single The Muttons - "Falling out of Time"

The Muttons is de nieuwste aanwinst in de Belgische rockwereld. Ongeveer een jaar geleden bracht deze Gentse band hun debuutsingle “What Is…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Mystic Peach - "Death of Me"

De naam Mystic Peach doet misschien een lief bandje met dromerige muziek vermoeden, maar niets is minder waar. Het trio uit Southampton…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Wombats - “I Think My Mind Has Made Its Mind Up”

The Wombats laten zelden een steek vallen. Met nummers die altijd catchy zijn weten ze zowel pop- als rockfans keer op keer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.