Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Tempers – “Unfamiliar”

Elk zichzelf respecterende synthpop-artiest noemt Kraftwerk als inspiratiebron en sleurt er onderweg ook nog Joy Division bij. Het zegt veel over de grootsheid van die legendarische bands, maar daarom niet per se iets over de artiest die deze bands vernoemd. De nieuwe single van het Amerikaanse duo Tempers klinkt, ondanks wat de naam doet vermoeden, zeer vertrouwd. Met een duistere bas, een hemelse stem die minimalistisch en poëtisch aandoet en een synthgeluid die de mensen aan het dansen zet door hemelse gitaarlijnen, nestelen ze zich in de traditie van de elektronische dreampop. En dat onder invloed van  zelfverklaarde inspiratiebronnen als bovengenoemden. Met dit concept hebben ze ondertussen al drie albums op hun naam staan. “Unfamiliar” is de eerste single uit hun nieuwe langspeler New Meaning, die in het voorjaar van 2022 zal uitkomen.

“Unfamiliar” is een lied dat in de hedendaagse heropleving van de jaren ’80 en new wave-traditie als één in een dozijn aanvoelt. Overtuigen doet het zeker. Het is immers een degelijke song met een lekkere melancholische baslijn, stevige synths, zwevende gitaarakkoorden en een stem die elk hart zou kunnen breken. We twijfelen er echter aan of dit voldoende is om te blijven hangen, om door te breken of een hit te worden. Het is dan ook niets nieuws onder de zon. Het is simpelweg niet vernieuwend genoeg om zich af te zetten tegen andere (en betere) synthpop-artiesten.

Een hemels geluid op een donkere ondertoon is synthpop uit het boekje, maar misschien is dat niet meer genoeg. Het geluid doet vertrouwd aan en dat is misschien wel het probleem. Op basis van deze eerste single durven we concluderen dat ook het nieuwe album geen grote potten zal breken. We zijn er echter wel van overtuigd dat deze duistere, nachtelijke muziek zijn plaats heeft in het muzieklandschap, maar dan niet bij het grote publiek.

Het nieuwe album van Tempers, New Meaning, komt uit op 1 april 2022.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

BETWEEN FRIENDS - garage sale (★★★): Elektronische heruitvinding

Een van de dingen waar die Covid-lockdowns wél goed voor waren, was de heropleving van bedroompop. Artiesten konden niet langer in de…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Lo Moon – I Wish You Way More Than Luck (★★★): Existentiële reis

Aan het begin van deze tot nu toe druiligere lente, zorgt pscyhpopband Lo Moon voor wat verfrissing met I Wish You Way…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single bar italia - "Jelsy"

bar italia bezorgt de alternatieve scene de laatste jaren een frisse versie van alternatieve rock. De nummers van de band dagen de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.