Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Lighthouse – “One More Bottle (through your window)”

De catchy indiepop van The Lighthouse bereikte voor het eerst onze oren in 2017, toen de band het tot een van de winnaars van De Nieuwe Lichting schopte. Daarmee kwamen de jongens uit Leuven in een stroomversnelling terecht: hun single “Hollywood” was een tijdlang niet meer uit de hitlijsten weg te denken en in de daaropvolgende zomer schuimden ze de podia van alle grote festivals af met een geslaagde cocktail van opgewekte gitaren, een dansbare synthlijn en funky drums. In 2021 werd het echter tijd voor The Lighthouse 2.0: de band introduceerde in het najaar Willem Zelck als nieuwe frontman.

“One More Bottle (through your window)” is de tweede single in aanloop naar een nieuwe ep met de nieuwe zanger. De eerste single “5th floor” leek nog wat in de zomerse lijn van vroeger te liggen, maar we voelden wel al dat er veranderingen op til waren. “One More Bottle (through your window)” is een heel ander geluid. Het is een emotioneel nummer dat eerder traag op gang komt, maar ons niet echt weet te raken. Even hebben we het moeilijk om niet terug te verlangen naar de uptempo liedjes die we ondertussen van The Lighthouse verwachten. “One More Bottle (through your window)” is een downtempo track, opgebouwd rond een lo-fi gitaarloop, willekeurige ad-libs en een uiterst zachte kopstem. The Lighthouse is duidelijk op zoek naar een nieuw geluid, maar we raden aan om nog even verder te zoeken.

Facebook / Instagram / Website

Ontdek nog meer muziek op onze Spotify.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.